fredag 14. desember 2007



Biscottien ble kjempegod!!
Må bare prøve å ikke spise opp alt selv :-)

Biscotti er typisk italienske kaker som ofte serveres ved at de dyppes i søt vin. De er også gode å dyppe i kaffe. Denne oppskriften gir ca.50 stk.


Her er oppskriften:
Ingredienser
150 gr grovhakkede mandler1 ss revet appelsinskall100 gr TineSmør1,5 dl sukker2 ts vaniljesukker1 stk. egg3,5 dl hvetemel1 ts bakepulver
Slik gjør du
1) I stekeovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter. Tørkes ved 50 grader i ca.45 minutter

2) Hakk mandlene grovt for hånd eller i maskin. Riv skallet av godt vasket appelsin. Rør smør, sukker og vaniljesukker mykt. Tilsett egget og rør om. Vend i mandler og appelsinskall. Bland hvetemel og bakepulver og arbeid dette inn i deigen. Er deigen klisset tilsetter du litt mer mel.

3) Del deigen i fire like store biter og trill ut lange, smale lengder. Trykk dem litt flate. Stek midt i ovnen og avkjøl litt på platen.

4) Skjær lengdene på skrå til små kaker og legg dem med snittflaten opp. Sett dem tilbake i ovnen, hvor temperaturen er senket til 50 grader, og la dem ”tørke” til de er helt tørre og sprø. Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Ingen kommentarer: