fredag 22. februar 2008

Velkommen til bords....

Jeg bare elsker å invitere venner til god mat og drikke. Jeg er ingen mesterkokk, men synes det er så gøy å kokkelere på kjøkkenet. Har "hauevis" med kokebøker som gir meg inspirasjon i massevis. Kan sitte i timer og kose meg med disse bøkene, og sette sammen menyer til vennetreffene. Det hele toppes med gode viner!


Et godt måltid fortjener også en fin ramme rundt seg, og jeg koser meg "glugg i hjel" når jeg dekker bordet. Ingenting er som å komme til et bord dekket med omtanke. Ulike menyer = ulike behov.... Synes det er SÅ gøy å komme frem til de små detaljene som understreker det som står på menyen. OG så har jeg gjerne en liten kuvert gave til den enkelte - alltid like populært :O)

Bildene under viser et litt rustikt dekket bord, en stil som jeg er veldig glad i.


Jeg synes det er flott å blande ulike stilarter, og sammen med det rustikke har jeg altså her anslag av det litt mere romantiske som fattigmannssølv og prismer.
En herlig blanding av det rustikke og det romantiske - linservietter, grove dekktallerker og -skåler, krystall, fattigmannssølv.....

Serviettringer er jeg veldig svak for! Har i "bøtter og spann", hjemmelagede og kjøpte.Serviettringene som jeg har brukt her, laget jeg nå i uken.Det er fredag, og helg igjen! Kanskje får du middagsgjester eller er invitert bort, tillater været det, er nok en tur ut i skog og mark det noen ønsker - våren er jo begynt å gjøre sitt inntog, kanskje må du jobbe eller kanskje har du ingen planer overhode og er veldig fornøgd med det.Ønsker dere alle en herlig helg!!
Kos dere masse :O)

22 kommentarer:

Lene sa...

Altså... Jeg sier bare JA TAKK - og setter meg til bords. Så utrolig lekkert du har dekket!!! Heeel meg!! Og så så morsomt med små kuvertgaver til gjestene. Den skal jeg jammen meg huske!

Her sitter vi oppe i natten. Far var trett, og det var meningen vi skulle køye. Men så våkna han jammen meg til live igjen. Så da så :)

Ja, tror det er lurt å vente til lønningsdag før en slik tur - og til sol og varme i det deilige sørlandet. Thalia er en fantastisk herlig dame som jeg bare måååå besøke en gang - og Anniche likeså, den fristerinnen, hihi.. Stinn lommebok er tingen - så er vi klare for tur :))

Nattinattklem - om noen har tenkt seg til køys ;)

Therese sa...

Så fint du har dekket på ...
Jeg skulle gjerne vært gjest :o)
Serviettringene dine er nydelige og jeg liker fargene du har brukt og
blandingen av røft og søtt. Jeg syntes også halve moroa er å dekke på, finne på noe som jeg tror gjestene vil like :o)
Ha en herlig helg.

Tiril sa...

Lekkert bord Hildegunn, liker det og mixse med litt røft og litt "stivere".Har og "dilla"på serviettringer+tøyservietter, har i søkk og kav , og finner stadig noen jeg mååå ha.Er noe hersen å stryke men sånn er det.
Koselig med små gaver til hvær kurver, det er jo det lille ekstra,som gjestene setter stor pris på.
Ha en fin helg , klem Tiril

borghild sa...

Bordet ditt var kjempefint dekket!! Jeg er også litt som deg når det kommer til kokebøker, elsker å sitte og se på bildene og 'drømme meg litt bort':-) Og til mandag begynner Mammut-salget!!
Klem B:-)

MeyBiMe sa...

Så stilig bord!!!
Kommer gjerne jeg...;-)
Takker for hyggelig hilsen i bloggen min!!! Og synest det var utrolig kjekkt at du linket meg...så da linket jeg deg med det samme :-)
Ha en fin helg :-)

chatrine sa...

Så fint bord!
Nydelig dekket! Dine venner må jo bare elske å få komme på middag til deg. Har sans for alle slike detaljer jeg også, men jeg liker jo ikke å lage mat... det er litt dumt ja...
Jeg burde få opp den interessen skjønner jeg;)
Ha en kjempefin søndag!
Klem fra chatrine:)

Lene sa...

Ååå, vi skal se til å pelle oss ut her og. Bare litt trege sånn en søndagsmorgen. Heeerlige dagen - kos deg masse, Hildegunn :))

Solskinnsklem :)

Og du - jeg har hengt opp rosene - burdte latt den stått litt til - men mååååå bare prøve meg. Dine var bare heeelt fantastiske, som om mine bare ble halvparten så fine - så er jeg fornøyd :)

Anonym sa...

God helg til deg også!Vi er på vestlandet i pissregn, så i morra blir det spennande om vi kjem oss over fjellet...
Derfor har det også vore stille på bloggen min i det siste.No har eg tjuvlåntein pc:0)Skal kikke inn til dokke igjen når eg e tilbake. God tur! Fine innlegg du har i det siste:0)

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Så lekkert du har dekket bordet! Fattigmannsølv og prismer er så flott og pynte med, og de serviettringene du har laget var skikkelig fine. Jeg har hatt planer om å lage serviettringer en stund for jeg har så mange perler liggende. Men du vet- ting tar tid!
:O)

Trines Hus og Hage sa...

Hei!
Så bra du koser deg når du skal ha gjester! Du hadde dekket et skikkelig stilig bord med lekker serviettring.
Diktet under var virkelig til ettertanke. Glad jeg leste det, for man trenger en slik påminnelse av og til. Takk! Trine

Anonym sa...

HALLO! HAR KIKKET INNOM BLOGGEN DIN MANGE GANGER! VELDIG KOSELIG, OG SKJØNNN MUSIKK AV RW. TAKK FOR TIPSET OM SERVIETT-RINGER, DU HAR LAGET DET SÅ SKJØNNT TIL! ER OGSÅ SVAK FOR BLANDING AV DET RUSTIKKE OG SARTE...
HAR IKKE GITT MEG TID TIL EGEN BLOGG, DRIVER NEMLIG NETTBUTIKKEN "SAVONA", DU KAN TREFFE MEG DER , :)
KLEM, MAGNY

Lisbeth sa...

Så flott dekket, riktig innbydende!
Klem

Sussen sa...

Takk for hyggelig kommentar på siden min:-) Alltid like hyggelig å få litt tilbakemelding. Håper helgen din var like deilig og avslappende som min. Fikk ikke gjort noe av det jeg egentlig skulle, men men. Oslo-tur ble det både fredag og søndag med henting og levering av store-gutten min.
Nydelige og veldig personlige serviettringer! De var kjempefine! Du er sannelig kreativ.
Ha en fortsatt strålende søndagskveld.
Klem fra Sussen

Annettenett sa...

Så flink du er til å sette sammen et flott bord, SÅ stilig og elegant!
Imponert ja:)
Søteste serviettringene du har lagd, som selvsagt passer helt perfekt til resten.

Landlig sa...

Her fikk jeg lyst til å være gjest!! Tusen takk!! Du har dekket bordet så lekkert og innbydende..... Og så flotte de serviettringene var - liker godt den varme fargeskalaen:-) Ha en kjempeflott uke......og takk for maten.............den var også kjempegod! (Kommer gjerne igjen)

Ann-Cathrin sa...

For et vakkert dekket bord:) Må være veldig hyggelig å være gjest hos deg ja!

Hobbyhuset-Merete sa...

Så utruleg flott dekka bord!! likte godt det romantiske lyse, saman med det litt røffare mørke :o) Serviettringane du har laga vart knallfine..ønsker deg ei fin veke!!

HildeS. sa...

Så nydeleg du har dekka bordet.
Eg lika blandinga di av det rustikke, og det romantiske og skjøre. Nydelege serviettringa også:)
Takk for titten:)
Ha ei finfin veke.

Hilde sa...

Wow.. For et flott dekket bord.Nydelige serviettringer OjOj.. Og for en koselig blogg du har.. Her skal jeg komme tilbake mange, maaaange ganger og få inspirasjon, ja ;-)
Ønsker deg en koselig dag idag..
Ps. Takk for din hyggelig kommentar

Thalia`s-sjelerom sa...

morn til deg, troe jeg tar turen med en gang jeg. Iallefall er ditt bord bare sååå innbydene. jeg er også glad i å bland det grove med det "fine". Vakkert er det. Serviettringene var perfekte til dekkingen.
Ha en flott dag der.:)

Hulda sa...

Så flott du har dekka bordet, virkelig stilfullt. Jeg liker også veldig godt å dekke bord, det blir litt ekstra koselig å spise da, ¨når bordet er fint dekka.

My little footprints sa...

Hei!
For et nydelig dekket bord! Jeg er også glad i å invitere venner og familie på middag. og som regel så blir det ganske ofte, siden jeg har en stygg tendens til å lage mat til 10 istedenfor to.. hihi ;) Gleder meg sånn til å få kjøpt meg en spisestue! Det skal bli så herlig! Er fryktelig lei av å bare sitte i sofaen døgnet rundt! Men jeg får vel smøre meg med tålmodighet vel! På en annen side, så er det jo kjekt med ikke så alt for mange møbler rundt omkring når vi pusser opp her! Men nå er vi snart ferdige! Jippi ;)
Likte forresten veldig godt ideen din med å gi bort en liten ting til gjestene! Er klart dette blir satt stor pris på! ;)
Ønsker deg en kjempefin onsdag!
Klemmer fra Beth