fredag 27. juni 2008

Portveien

Tenk å være den lykkelige eier av en kolonihage...!
Dessverre - det er ikke jeg....

Derimot er jeg så heldig og ha en sjef som har kolonihage i Portveien på Sagene, og hvert år blir kontoret invitert på sommerfest i hagen hennes....

Våre "bønner" ble tydeligvis hørt, for etter mange dager med ustabilt og kaldt vær, la et lite høytrykk seg over Oslo på onsdag, akkurat på den dagen vi hadde planlagt hagefesten... :o)

Dette er den idylliske Portveien!

Noen som kjenner seg igjen her??
Det er jeg helt sikker på!!!!! Hvem husker ikke
Jarl Goli og Eli Rygg, Gulars og giraffen??
(Hi, hi, og Hulda - selvsagt - Gulars var jo bergenser, men han var nok en liten tur på besøk..)

Dette er altså Portveien 2


Det er altså her deler av den kjente barnetv serien Portveien 2 ble innspilt. Hytta er bitteliten, så opptakene som er tatt innendørs, er nok
filmet på et helt annet sted...

Er det ikke idyllisk vel??

Vår fest var altså ikke i Portveien 2, men i nummer 12

Vi kosa oss med reker og godt tilbehør......

En liten dillbukett

Kolonihagene bugnet av flotte bær og frukter! Ripsene var nesten klar til å nytes...

Eplekarten vitnet om at det fortsatt tar litt tid før den sesongen starter...

Nydelige blomster over alt...

Et flott steinbed

Peoner som strekker seg over det romantisk hvite stakitt gjerdet...

Her har en sart, hvit rose strukket seg gjennom gjerdet....

Sukk - såååå nydelig!!!

Da jeg for snart 10 år siden for første gang besøkte kolonihagen, holdt jeg på å sette meg på liste for å kjøpe meg min egen. Det ble aldri gjort, noe jeg selvsagt angrer på i dag. Tenk, da kunne det ha vært meg som i dag hadde vært den lykkelige eier av et lite hus, med en liten hage, og kunne ha tilbragt livet på landet, midt i byen....

I morgen er det atter fredag, og med sommerstemning fra Portveien ønsker jeg dere alle en riktig GOD HELG!!

Klemmer fra Hildegunn :o)

54 kommentarer:

Min verden sa...

Begynte øyeblikkelig å synge på sangen :) Så utrolig herlig perle midt i Oslo. Det er nesten så det er utrolig. Det er mange andre flotte steder i Oslo også, men det blir litt ekstra idyllisk med disse små husene tett i tett med prydhager. Takk for titten. Hanne

Hulda sa...

Så artig å gå forbi Portveien 2 :) Ser så koselig ut der. Men, du, Gulars, han bodde i Bergen hos Marianne. ;)

Minmill sa...

Så herlige bilder. Visste ikke portveien 2 var et kolonihage hus. Husker godt dette fra barne tv. Så flott kveld dere må ha hatt.

Hilsen Minmill

Magny sa...

ja dette var noe for deg og meg... guri så sjarmerende...~
kjenner meg GODT igjen, føler du er på mine trakter nå...
og at ripsen er rød...! det er dn ikke her!
-tenker du har en hyggelig sjef!~~
klem , og takk for at du tok meg med:O)

Midnattsola sa...

Så koselig innlegg om kolonihagen; ser så fint ut der.

Såpene så virkelig lekre ut; skal inn å se på nettsiden nå.

=) Ha det fint!

prinsessa1976 sa...

Jeg forventa nesten å få et lite glimt av den gule giraffen men nå har jeg studert....og ingen giraff. HER VAR DET NYDELIG:o)

Nyperosa sa...

Hei,

skikkelig flotte bilder !

Kunne også tenkt
meg en kolonihytte,
men det blir liksom
feil å reise inn
til byn i
"landstedshytta".

Au revoir : )

Kerstin sa...

Så vakkert, ja når jeg ser kolonohager så tenker jeg at : Tenk om jeg hadde eid en slik liten hytte og hage:=) Sukk!!

Bildene var et fantastisk flotte, sommerlige og fine:=)

Klem fra meg!

lillemor sa...

åh,så idyllisk!!Hvem husker ikke portveien 2:)Må være så koselig å spasere bortover portveien en solskinnsdag.Og jeg synes du fortjener skikkelig skryt for bildene dine, nydelige bilder du tar!:)Ha en flott dag, selv skal jeg hente meg ny bil i dag.weeee;)

Ann-Cathrin sa...

Å så flott!!! Utrolig nydelig sted, og utrolig vakre bilder:) Ha en god helg!

Joanna sa...

Det er mykje kos med ein kolonihage. Eg har to tanter som har kvar sin, og der har eg vore mykje då eg var yngre. Eg fekk eit adri så lite flash back til tida då eg var lita og sprang brabeint og klatra i trær...

Flott innlegg ;O)

sol&bolig sa...

Så nyyydelig og koselig og sjarmerande. Eg blir heilt satt ut av slike vakre bilder. Tenker at dokke hadde ein koselig kveld her i så fine omgivelsar. Bare de peonane som stakk hovudet over gjerdet ........ Ellers deilig med fredag sjøl om det pøøøøøøsregner, men eg har jo fri og besøk av to barnebarn så vi koser oss innandørs. Ha ei fin helg!

Synnøve sa...

Nei så artig! Portveien 2!! Hihi, husker godt den altså, var jo en av mine favorittprogram på Barne-tv :) Men den gangen tenkte jeg nok ikke over hvor koselig og idyllisk det var der... For et sted, tenk å ha en liten hytte der! Helt nydelig, vakre blomster, og ser ut som dere koste dere veldig :) Ha en finfin helg! Synnøve

HildeS. sa...

Åååååå, så herlege bilete:)
Kolonihagehusa er så fantastisk fine, og så dei koselege hagane da:)
Så koseleg å ha sommarfest på ein slik plass.
Portveien 2 var favorittbarnetv til mine to eldste, og min og. Eg såg jo på eg og,hehe.
Ha ei fin helg Hildegunn.
Klem Hilde.

Anna Lisa sa...

Heisann!!!
Tusen takk for koselige helsingar i forbindelse med fødselen til Tryggve.
Så koselig at så mange som bryr seg og viser omtanke.

Kolonihagelivet er herlig. Kusina mi i Oslo har kolonihage ved Ullevåll Stadion. Der er det nydelig å være om smmaren. Vi lånte eit Kolonihus sommaren 06 og bodde der ei uke. Bada ved Sognsvann og kosa oss. Herlig avslappande liv.
Flotte, koselige, stemningsfulle bilder du viser.
Ha ei fin helg!!
Klem

mali-mo sa...

Så fantastisk! Det må være en drøm å ha et kolonihagehus. Dette er noe jeg forbinder med Danmark, var nesten ikke klar over at noe slikt fantes i Norge jeg. Her i Bergen har vi parseller, men de er jo uten hus da....

Har du muligheten til det burde du jo absolutt sette deg på liste for å få din egen kolonidrøm. Og tenk så moro for oss å følge opppussingen her på bloggen da ;)

Vi står på venteliste for en båtplass, og årene går mens listen består hehhee, er det ikke sånn at alt kommer til den som venter(lenge nok) da?

Forresten skal vi igang med å pusse opp et lite anneks ute på hytten nå. Det blir et kolonihagehus i minyatyr, 10m2 men forhåpentligvis en liten drøm når det står ferdig (leeenge til! Vi jobber ikke fort for vi er så . opptatt av å kose oss hehhe).

Ønsker deg en god helg Hildegunn!

Huset på toppen sa...

Wowwww, for en perle:-)Ja,det er en heldig sjef du har som har en så flott og koselig hytte i kolonihagen i Portveien!! Husker godt serien fra barnetv, den eldste sønnen vår husker serien veldig godt,og vi snakket om den for ikke så lenge siden!!

Ønsker deg en fin og sommerlig helg, Hildegunn!!
klem

Lykkelene sa...

Her var det berre kjempekoseleg! Sikkert ein flott kveld...Masse fine bilder du har knipsa. Ønsker deg ei god helg:0)

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Så mysigt det var att få titta in i de där koloniträdgårdarna! Vad det blommar! Här är sommaren väldigt sen, äppelblommen har inte riktigt blommat över... Blev sugen på vitt vin och räkor förutom blommor ;-)

Trines Hus og Hage sa...

Så herlig dette så ut! Skikkelig idyllisk og masse flott blomstring. Synd du ikke skrev deg opp på liste den gangen for 10 år siden. Du får trøste deg med at du er da heldig som får komme dit og ha en slik hyggelig kveld.
God helg til deg også. Klem fra Trine

charleen17 sa...

Hei : )
Takk for kommentaren,
skjønner ikke så mye ennå
men har allerede fått hekta : )
he he ! fin blogg du har foresten, klem = )

Helene sa...

Hei
Hvem kunne ikke tenkt seg å være den lykkelige eier i en kolonihage... Iallefall jeg.
Desverre fins ikke det fenomenet i mitt nærområde, men de som har mulighet til dette er jo kjempeheldige. Prisen er jo også fastsatt, så da slipper en å by over hverandre og betale blodpris for hytta/huset.
Portveihytta gir jo mange koselige minner for de fleste vil jeg tro, og den er jo bare så flott!!
God helg til deg.
Klem :o)

borghild sa...

Åh, minner og nostalgi!! Kunne godt hatt en kolonihage jeg også, ja, ser for meg at da hadde de nå ikke-eksisterende grønne fingrene mine sett ut som Hulkens, og at jeg hadde gått og tustet rundt omkring i forkle og fargerike støvler!! Hadde vært skikkelig deilig, men jeg leste vel i Bolig Pluss just at det tar vel en 10 år før en kanskje får muligheten... Litt i lengste laget, ja... Men jeg skjønner du koste deg med 'lånet' iallfall!!:-) Ha en super helg! Klem B:-)

Lene sa...

Åååå, Hildegunn!!! For en drømm!! Såå fantastisk koselig! Jeg vil også ha hun sjefen din som sjef og komme på fest!!!! Nååååå ble jeg misunnelig her. Idyll, idyll!!! Og namminam reker! Mmmmm.....

Her har jeg helgeavlastningsbesøk, og avslapningshelg!! Fyyy, søren - jeg er jo heldig, da. Arbeidshelgene blir kos og avslapning :)) Hehe, for jeg har jo selvfølgelig satt i gang med oppussing av entreen - ikke sant. Noe må man jo ha å gjøre når det regner. Og så blir det veldig fint, da. Var så lei av å sitte på terrassen med døren åpen til en helt forferdelig gang. Nå blir det litt merer riktig og helhetlig, forhåpentligvis. Og så regner jeg vel med at der kommmer bilder etterhvert, da ;)

Og duuuu - young, free and singel!! Baaare nyter livet i hegen?? Av og til er jeg litt småmisunnelig på jentene som skal ut og spreade, ja ;))

Herlig het... Jeg har sååå lyst å invittere dere i sommer - men tror søren meg ikke der er noen smutthull før helt i slutten av august. Men, men - det kan være deeeilig sommer da og. Tenkte først på bloggsammenkomt under elvefestivalen i Drammen, men så fant jeg ut at jeg har avlastning den helgen, så da så... Jeg er selvstendig næringsdrivende, så det er liksom ikke bare bare å få endret på slikt.

Ha ei goood sommernatt, Hildegunn! Og ikke finn på noe jeg ikke ville funnet på (hva nå det måtte være, hihi).

Gooood klem fra Drammen :)

home 4us sa...

Nydelige bilder! Å hvilke fantastiske minner du bringer frem med portveien 2..Herlig Barne-tv. Begynte vel allerde da å få en interresse for små romantiske rødmalte hus med stakittgjerde og full pakke...
ha ei riktig fin helg:)

Miamor sa...

Åååå--herlige barndomsmimmer dukker fram her nå!!
Portveien 2 var jo en klassiker!!!

Nydlige bilder du har defra!

Du er god til å fange stemninger du, Hildegunn!!

Ha en god sommerhelg!

Du skulle hatt deg ei sette kasse til kortproduksjonen din!!

Bokstaver i alle varianter, gleder meg til i kveld for å prøve det ut!!

hjemme bra sa...

Hei Hildegunn.
Så mye flott du viser frem! Nydelige bilder av blomster, gjerder og små søte hus! Forstår godt at dere koste dere i kolonihagen. Hadde jeg bodd i by hadde det vært fantastisk å eie noe slikt! Men nå bor jeg landlig, selv om det er i et lite byggefelt... Og er spent på hva som blir neste hus - vi skal nemlig selge og flytte i løpet av de neste 2-12 mnd'er.

Nydelige såper i forrige innlegg også! Mange som lager vakre ting!!!

Takk for besøk på bloggen min.
Ønsker deg en god helg videre!!!

hvorfor ikke... sa...

Gjett om jeg husker Portveien 2, tralalalala...

Moren min hadde en kusine i Oslo som hadde kolonihage - vi var som regel en tur der i løpet av sommeren da jeg var barn, mimre - mimre...

Flott at sånne steder bevares!
Ha en flott helg!

Klem fra Torunn

Randi sa...

Her har jeg kost meg veldig med en tilbaketur på barndommens stier. Ikke at jeg har gått der selv, men dette var favoritt barne tv da de tre største var små.
For en idee med rekene utover bordet!! den skal jeg lagre.

Skjønner godt du ergrer deg over at du ikke kjøpte deg en sånn oase.

Ønsker deg en fin sommer søndag.

Klem

liven sa...

Åh så utrolige nydelige bilder!! Klart vi husker portveien......

Så dy har bursdag dagen etter meg du altså....:O)

Har tenkt å ha jentefest på fredag:O)
Med gode venninner og kolleger!!

Så nå håper jeg bare på godt vær så vi kan være ute på terrassen!! Har greie naboer så det gjør ikke noe om vi blir litt høyrøstet:O)

Ha en fin kveld og en ny uke:O)

chatrine sa...

Heisann Hildegunn!
Så koselige bilder! Rene idyllen! tenk å hatt et sånt hvitt stakittgjerde med masse blomstrende busker hengende over!:)
Her går det rimelig tregt med buskene mine... syrinene blomstrer ikke enda...huff,huff...
I dag er det inne-dag på meg, det blåser jo grusomt ute. Men det passer igrunnen fint ettersom jeg var en snartur på byen i gårkveld, og litt småtrøtt i dag;)
Tusen takk for alle dine koselige kommentarer!! Jeg har ikke glemt deg og den bysten. Symaskina står framme, så det blir nok en av dagene at jeg setter meg ned å syr slike igjen.
Snart ferie på deg ja, det skal vel bli deilig! Du må nå bare ikke glemme fotoapparatet, å ta masse bilder!

Finfin søndagskveld til deg!
Klem fra chatrine:)

Lyst på livet! sa...

Så vakkert da du!
Gjett om vi husker Portveien .-)

Gratulerer med dagen og god tur med Color Fantasy! Vinker når du sklir inn i Drøbaksundet .-)

Klem Torunn

Nunne sa...

Du, det der var virkelig artig!
Jeg tenker...HVORFOR sender ikke NRK sånne koselige barneTVserier lenger, men bare sånn tull og tøv...?
Du har hatt det koselig, det ser jeg...TAKK fordi vi fikk være med deg på party!
God kveld. Nunne.

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hespe sa...

Kjære Nunne!
Takk for koselige besøk hos meg. Skulle så gjerne ha villet tittet innom deg igjen, men bloggen din er lukket... Om du skulle ville åpne den for meg, hadde jeg blitt glad :o)

Dersom du som leser dette er innom Nunne, hadde det vært fint om du kunne fortelle henne at jeg gjerne kommer innom....

-Mitt lille rede- sa...

Heisann!

Tusen takk for koslig kommentar hos meg! (Som alltid *S*)
Ja, tenk å vært eier av en idyllisk kolonihage midt i byen, sukk, det hadde vært noe altså. Ser jo bare sååå koslig ut! Og så mange fine bilder du har tatt også fra festen deres.
Jeg begynte også ferien min idag, og det er sååå deilig! Men hvor er sola...Akkurat nå regner det her, men det er heldigvis meldt sol fra onsdag. Høres veldig kjekt ut med tur til Kiel, og så hjem til idylliske Nordfjord. Og så har du vell en sydentur i vente senere på sommeren?! Herlig! Lurt å dele opp litt sånn.

Jeg har faktisk funnet ut nå at yngste sønn til gamletanta mi, ("lillesøstra" til bestemor) bor der du kommer fra. Han er gift og har tre sønner, han heter Geir og hun Wenche. Han er altså søskenbarnet til min mor, men er jevngammel med meg. Hun er nok mest sannsynlig derifra. Så vet du det :-)

Nå er det 1,5 uke igjen til vi drar på tur, har litt lyst å finne på noe i mellomtiden også, begynner å bli rastløs nå :-)

Ha en fin dag! Klem fra meg!

-Mitt lille rede- sa...

Hei!
Det er godt mulig det er det som er pikenavnet hennes og at hun bruker det enda. Han heter ihvertfall Røberg. Jeg hadde litt kontakt med han og annen familie på Eid i oppveksten og tenåra, men har dessverre ikke sett de siden da. Hun har jeg aldri møtt.

Så artig da! Kanskje du er slekt med hun altså?! :-)

Anitas hus sa...

Selvfølgelig husker jeg portveien 2, hihi...
Ser jo så koselig ut med en kolonihage og skjønner godt at du angrer på at du ikke satte deg på venteliste.
Ser i allefall ut som dere hadde en hyggelig firmafest.

Ha en flott uke, heldig du som snart har ferie. Jeg skal jobbe denne og neste uke, men jeg teller ned og båten står klar!

Klem:O)

Gamlå sa...

Heisann. Så heldig du er som får besøke portveien. Det TV programmet husker jeg så godt. Det var bare så koselig. Værgudene var også med dere. Bildene du her har tatt var bare så flotte. Jeg koste meg med dette innlegget her.
God sommer
Gamlå

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Hei du

Har sett ditt blide ansikt rundt omkring i kommentarfeltene på flere blogger og da er det sannelig på tide å stikke innom å si hei.

Og som du selv sier - sukk sååå nyydelig. Fantastiske bilder preger bloggen din. Jeg fascineres selvfølgelig, glad som jeg er i å fotografere. Men jeg har et stykke igjen ser jeg, for du har blikk for bilde!

Jeg koser meg her inne, og vender gjerne tilbake.

Det nærmer seg ferien din, leser jeg. Du får holde ut de siste dagene, også braker det løs. Ta en velfortjent ferie fra alt, og lad opp batteriene til bristepunktet.

God ferie!!

Klem fra Marit

Miamor sa...

Takk for koslig kommentar om putene mine!!

Har brukt pussemaskin på containerkommoden min i kveld, og er helt AV i hendene !!

Gøy det, og får masse inspirasjon av dere bloggvenner der iute! Alle er sååå ssssssssssssssssssskjønne og snille med koslige kommentarer!!!

Det trenger vi!!

Klem

Bente sa...

Hei:)

Åååååhh ,sååå koselig ! Der må jeg ta en tur gang vi er i storbyen:)

Ser du og har såper fra Magny,de er jo bare helt skjønne! jeg har og kjøpt mange,men har gitt bort nesten alle,så gøy å putte i vesken , og ta med som en liten overraskelse når man skal på besøk.Og de blir godt tatt imot:)
Jeg har lagt noen på disse fatene mine i stuen og på kjøkkenet , og det dufter så godt!

Blir lite blogging for tiden på meg,har vært syk i flere uker nå,ble sendt for å ta rønken av lungene i går , og må vente 3 laange dager for å få svar...Har gått på kurer,men det hjelper ikke ,så nå håper jeg snart det er en løsning på dette:):)

Må du ha en skjønn uke ,og kose deg:) Klemmer fra meg:)

Jeanette sa...

Fantastiske bilder... å så nydelige blomster utenfor gjerdet, tenker dere koste dere:)
Ha en fortryllende uke :)
Solen kommer :)
Klem j.

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

her var det så koselig at jeg har nesten ikke ord for det ! Rene idyllen !!
Husker huset fra Portveien på barnetv ja , vittig !!

Ha en fin uke og flott ferie til deg !!

Heidi sa...

Ååå, så mange flotte bilder. Ja, tenk at denne nydelige osaen ligge midt i Oslo. Det er jammen ikke mange storbyer som kan vise til noe slikt. Jeg er født og oppvokst i Oslo og har kjørt forbi Portveien mang en gang og det vekker mange hyggelige minner.
Herlig :O)

Takk for "turen", det var en fornøyelse :O)

Håper du får en flott dag i morgen! - og resten av uken !!

silje-sin sa...

For et nydelig sted, og så mange fine bilder du har tatt! Også må jeg takke for at du er så flink til å legge igjen kommentarer hose
meg, setter stor pris på det, selv om jeg ikke alltid får svart tilbake med en gang! Tusen takk:) Nå håper jeg du får en flott ferie! Om tre dager er det vår tur også, jippi:) God sommer! klem fra silje.

Therese sa...

Hm - så idyllisk det ser ut!
Du får nok skrive deg opp på en slik liste nå da vet du :o) Så kan du få deg en herlig uteplass i grasset du også (for du har jo en på verandaen din allerede).

Ha en deilig ferie og kos deg masse!
Klem

LISBETH---<-@ sa...

Riktig god ferie kjære deg. Kos deg masse og nyt livet! Krysser fingre for nydelig vær både til deg og til meg hi hi.
Kolonihager..mmmm... herlig sommerstemning!
Klem

Miamor sa...

Her er det jo sååå mange kommentarer, Hildegunn, at det tar laaang tid å komme til kommentarfeltet!! nesten 50 kommentarer! Herlig denne bloggverden!
Du som er vestlending bør jo ta deg en tur til Stord! Litt langt fra ditt distrikt kanskje...?

her er det maling av kommode og baking av rundstykker i varme....

ha en strålende dag!

Anitas hus sa...

Heisann,
Stikker bare innom deg for å ønske deg en god ferie, du har vel bare noen få timer igjen nå;)

Kos deg masse i ferien, og nå er det jo endelig sommer ute også!

Mange klemmer fra meg:O)

Koselig koselig sa...

Jeg har bare en ting å si jeg:

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ!

Prinser & Prinsesser sa...

Ja, er ikke Portveien 2 helt nydelig! Men mange andre fine små hytter i den hagebyen også. Husker jeg snuste innom for en del år siden da jeg bodde i byen - og du, som jeg ønsket meg en sånn hytte! Men listene er visst eviglange, og det er en betingelse at man har bodd i byen i årevis. Er nok bare å gi opp for min del... snufs... Men det er all right å glede seg over det fine like vel :-)

無敵數鈔機 sa...

高雄墾丁旅遊
高雄墾丁旅遊須知

1.高雄天氣炎熱,請記得勤作防曬,並攜帶洋傘。(若是搭【畯富旅遊】的包車,我會貼心幫您準備哦)

2.司機會隨時掌握情況,注意電視廣播報章雜誌,有關交通狀況及氣象報導,來調整行程順序。高雄旅遊時間安排重點,在午後至晚上時間(高雄夜景非常漂亮尤其是愛河與愛河之心)

3.墾丁夏日須注意防曬,冬天早晚溫差大,尤其是寒流來時候,風很大就是有名的落山風,越晚風越大建議多帶件薄外套以免著涼。

4.高雄捷運大部分是爬樓梯進去,坐電扶梯上來且離景點,都還有一段距離,隨行若有年長者或小孩請考量搭乘。

5.高雄公車難等,千萬不要搭公車,市區短程可搭計程車。(不過像西子灣及旗津很少計程車,旗津輪渡站步行至海岸公園約20~30分哦)

6.旅遊景點當地包車常被敲竹槓很貴,且大部份是白牌車,沒有投保意外險之類的,為了您自身的安全著想,建議直接從高雄包車,務必選擇合格的旅遊包車。

7.本車願意承載輪椅並細心照顧。

8.旅遊裝備要是先準備妥當,並瞭解自己健康狀況,隨身攜帶必備藥物。

9.注意自身旅遊安全,無人管理之地區,儘量避免前往往山區注意落石、虎頭蜂、毒蛇、野猴。

10.搭乘用遊艇,為自身安全,應穿著救生衣,並拒絕搭超載及無照之船艇。

11.請勿擅自前往危險地區,無救生人員管理之海邊、溪流水域,請勿游泳、戲水遵守警告、禁止標誌之規定。

畯富旅遊包車網預祝您旅途愉快~

高雄旅遊墾丁旅遊阿里山旅遊墾丁旅遊網高雄一日遊墾丁一日遊高雄縣旅遊>>>參考連結網站

無敵數鈔機 sa...

不孕症
不孕症的原因

不孕症的原因有下列五種因素:

1. 排卵因素

2. 輸卵管因素

3. 子宮頸因素

4. 男性因素

5. 無法解釋的不孕症

人工受孕精蟲分離婦產科試管嬰兒不孕症多囊性卵巢肉毒桿菌>>>參考網站