torsdag 14. august 2008

Skatter etter bestemor.....

Huset etter besta og besten har stått tomt lenge nå. Etter at de gikk bort, bodde onkel der frem til han døde for snart to år siden. Det var MYE som ble samlet på der i huset, så jobben med å gå gjennom huset, rydde, fordele og kaste har tatt tid.... Da jeg var hjemme nå i sommer, var jeg så heldig å få ta med meg noen "skatter", som sto igjen i huset.

Disse kaffekoppene bringer frem de herligeste barndomsminner... :o)
Ser for meg besten sitte ved frokostbordet, mens han drikker kaffe fra skålen - akkurat slik mange av "gamlegutta" gjorde på den tiden... Ser helt klar for meg hvordan han skjelvende løfter skåla mot munnen....

I sin tid utgjorde dette et frokostsett til minst 6 personer,
men nå er det to kopper med fat tilbake.

Koppene og skålene er helt nydelige -
med mønster av bringebær og bjørnebær....
Litt slitt selvsagt, men for meg VAKKERT !!

Denne krystallskålen synes jeg også er kjempefin,
og er veldig glad for at den har blitt min...

Skjønn til mye, og her er det fylt opp med de søteste marengser....

Mmmmm - søtt og godt.....

Dette tinnfatet falt jeg også for! Kan brukes til mye, men ser for meg at det blir fylt opp med lys og skaper stemning i de mørke høstkveldene....

Brettet har nydelige detaljer....

Blant julepynten fant jeg denne gamle juletrekula og en flott lenke. Dette er gamle ting som jeg virkelig er glad for at jeg fikk. Lenka mener pappa kan ha kommet i hus via oldebesta, og kulen har også vært med gjennom hele pappas barndom.

Og så fikk jeg med meg dette søte kakefatet....

Kan neppe diske opp med alt det gode som besta fylte fatet med, men hun smiler nok ned til meg når hun ser at jeg tar vare på og bruker fatet og alt det andre jeg har funnet .....

Det er mye flott "stæsj" å få kjøpt på butikkene nå om dagen,
og JA, jeg elsker å vandre rundt i de lekreste interiør- og krimskramsbutikker, og nye ting har en tendens til å snike seg inn i hjemmet mitt. MEN ingenting kan slå verdien av gamle ting med historie, og for meg betyr det mye å ha disse tingene rundt meg.

Så hver gang jeg ser disse tingene, tenker jeg på besta og besten,
savner dem, og skulle ønske at de igjen kunne vært her hos meg...

Til slutt i dag må jeg igjen få
takke for alle de hyggelige awardene jeg har mottatt i sommer (alle ligger listet opp til venstre i bloggen min). Jeg er ganske enkelt overveldet, og veldig glad for å ha mottatt de.... :o)

Awardene skal jo gis videre, men problemet mitt er at alle på listen min fortjener en slik utmerkelse....
Derfor - jeg gir awardene til dere alle....!!
Dere er alle med på å glede meg med fantastiskse blogger,
og legger igjen de herligeste meldingene til meg.
Værsågod - awardene har dere ærlig fortjent... :o)

Goklem fra Hildegunn

39 kommentarer:

Huset i skogen sa...

Er så enig med deg! En finner mye fint når en går i butikker, men ting med historie og sjel betyr mye for meg. Har fått endel av besteforeldrene mine oppigjennom, ikke alt har jeg villet hatt eller gledet meg over, men med tiden så blir de verdifulle for meg fordi jeg har minner knyttet til dem. Nettopp slik du har til de koppene fra dine besteforeldre. Jeg synes at de var veldig fine:)
Ønsker deg en god dag videre!

Viola sa...

Hej, vilka vackra saker du fick med dig hem, jag blev så klart förälskad i det gamla rosfatet till kakor. Ha en bra helg, Viola

Forgjengelige ting sa...

Åååå, så mange koselige ting fra bestemor!!!

tinemor sa...

Så mye flott fra bestemor!!!
Dette pynter god opp ja. Kos deg med det!

Litt av Mitt sa...

Så mye fint du har fått! Kaffekoppene var kjempesøte :0) Og julepynten er moro å ta vare på, glede seg til å ta det frem hvert år. Jo, det er noe spesielt med ting man har minner knyttet til :0)

Magny sa...

så koselig dette var...
erverdifulle minner i slikt!
heldig som fikk litt gammel julepynt!
og det søte kakefatet... er det mønsterer eg har på et hverdagsservise her hjemme, er puttet oppi tallerkenhylle fortiden.
;O)

Kerstin sa...

Hei Hildegunn:O=)

Jeg er så enig med deg. Jeg eslker også å gå i allde lekre interiør butikkene. Men ingenting kan slå de arvetingene som har en historie. Jeg er også utrolig glad i de tingene som har vært eid av sine egne :O=)

Og du hadde virkleig fått med deg mye flotte ting. Så kosleig å sitte å drikke te eller kaffe og minnes besta og besten sin:=)
Sånn gammel julepynt, det er så nydelig. Har litt av det jeg også . Nesten så en fikk lyst å finne det frem:O=) Hehe....

Kos deg masse med de fine tingene.Ha en fin dag videre=)

Klem fra Kesrtin

Kerstin sa...

Hei Hildegunn:O=)

Jeg er så enig med deg. Jeg eslker også å gå i allde lekre interiør butikkene. Men ingenting kan slå de arvetingene som har en historie. Jeg er også utrolig glad i de tingene som har vært eid av sine egne :O=)

Og du hadde virkleig fått med deg mye flotte ting. Så kosleig å sitte å drikke te eller kaffe og minnes besta og besten sin:=)
Sånn gammel julepynt, det er så nydelig. Har litt av det jeg også . Nesten så en fikk lyst å finne det frem:O=) Hehe....

Kos deg masse med de fine tingene.Ha en fin dag videre=)

Klem fra Kesrtin

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Jeg som hadde planlagt den store bloggedagen i dag, og så ble jeg syk...Nå har jeg lånt datterens bærbare med meg i senga, men blir stadig avbrutt av hyppige dobesøk. Ja,ja, bra det ikke var i går, for da fylte min kjære 40 år! Det store laget blir holdt senere, men vi hadde jo en koselig markering med familien såklart :-)

Familie er viktig og jeg synes innlegget om dine foreldres 50-års bryllupsdag var så koselig! Og så flott kortet du hadde laget var! I dag er det ikke så vanlig å holde sammen i så mange år, så de fortjener virkelig honnør :-)

Og så satt jeg med en liten tåre i øyekroken når du forteller om dine besteforeldre. Vet akkurat hvor mye slike ting som du fikk betyr, de er fulle av gode minner og slike kan ikke kjøpes for penger!

Jeg håper kvelden blir flott! Skal du snart på ferie til varmere strøk? Det tenker jeg blir toppen, for august har ikke akkurat vært imponerende så langt, nesten høstlig har det vært...

Stor klem fra Britt :-)

Ingling sa...

Så fine ting! De koppene med blomster på ser kjente ut, lurer på om ikke mormor og morfar også kan ha hatt sånne... :-) Det er koselig med arvegods som vekker minner!

Tulip sa...

Måtte innom sida di, da jeg leste den overskriften, og tenkte her har du nok funnet mange fine skatter som vekker gode minner etter dine besteforeldre.
Sånt betyr mye mer enn allverdens stæsj man kan få kjøpt for penger!!
Da er det ekstra sjarm med en kopp eller en skål med et skår i, det viser at det har vært i bruk!
Gode, gode minner!
Kos deg med arvegodset...:)

Huset på toppen sa...

Hildegunn,for en herlig og flott tittel på innlegget og så rørende fortalt!!
Jeg har og tatt vare på en del "gamle" ting og service etter mine svigerforeldre som jeg håper mine barn en gang vil ta med seg som et minne i livet! Ellers så har nok min mor og hennes søsken alt "arvegodtet" etter min bestemor!!

Og gratis med alle awardene,de er deg velfortjent!!

Ha en strålende torsdagskveld i Oslo!!
Klem

sologbolig sa...

Tusen takk for kjempekoslige kommentar hos meg i går kveld. Så nydelige ting du har fått etter besto og besten din. Det er som du seier det blir noe spesielt med slike ting som har ein historie som betyr noko for ein. Nydelig julekule også. Den gamle julepynten er utruleg fin syns eg. På den tida hadde jo ikkje folk flest så mykje pynt, men du verden så fint mykje var. Eg har to små fuglar (som skal henga på juletreet) etter besto mi. Eg hugsar at eg som jentunge syns dei var så fine og eg blei kjempeglad då eg fekk dei mens ho endå levde. Ha ein fin kveld. Klem Sigfrid

SOFIESHUS sa...

Det er kjekt når slikt gammelt ser dagens lys igjen på en ny plass, og ikke minst er til nytte. Utrolig hvor godt mye av det våre forfeldre hadde glir inn i dagens stil. Helt topp synes jeg:)

Ann-Cathrin sa...

Så mye vakkert:) Det er så flott med ting man har minner til, gir så mye mer mening. Flotte ting du må ta godt vare på. Tusen takk for hyggelig kommentar om lysposene. Har aldri solgt noe jeg har sydd, bare gitt bort noe til kjente. Er ikke så sikker på mine egne produkter, litt skjevt her og der;) Så tør liksom ikke å selge:) Ha en fortsatt flott kveld!! Klem Ann-Cathrin

Livet er heeerlig sa...

Å det er så kjekt å få slike ting fra slekten. Mye fint :)
*Siv*

Lyst på livet sa...

Jeg er så sagtens enig med deg! Ingenting er mere koselig enn gamle ting som har en historie.

Vakre ting du har fått med deg etter din bestemor og bestefar!

Klem Torunn

prinsessa1976 sa...

Røyk og kaffe min venn!!! he he men se forskjellen på mitt innlegg og ditt....mitt blir mer som en inngress å dømme. ha ha ha ha.
Du er herlig du Hespe:O)

liven sa...

så fine ting du har arvet!!
Dette blir jo mye mer verd for deg en nye ting du kjøper!!
Disse tingene har du jo minner fra!!
Er glad i å shoppe.....men liker også gamle saker veldig godt!!

Ha en fin kveld:O)

Lyst på livet sa...

Kom da vel!!
Sikker på at vi hadde fått en kjempetrivelg kveld! Og skulle det vise seg at vi ikke liker hverandre, får vi baer drikke mere vin...hehe...

alma merethe sa...

Heia.
Det er hyggelig med minner fra sine besteforeldre. Når man ser eller tar på tingene, så blir man så glad og tenker på vakre minner fra den tiden de levde.

Har arvet en del fra mine, og det setter eg stor pris på. Noe er i bruk og noe på pynt. Det er vel slikt det skal være.

Ha en fin kveld og helg i vente.

Klæm fra Alma Merethe

P.S. Flotte bilder du har tatt...

LYKKEBO sa...

Så mye fint..
Koselig å ha minner..:)

Hulda sa...

Dette var et rørende og vakkert innlegg. Det er alltid trist når man begynner å tenke tilbake på det som har vært, og som man ikke kan få oppleve igjen. Vi kan være glade for at vi har minnene etter besteforeldrene våre.

Nydelige ting du har arvet, da jeg så på mønsteret på koppene syns jeg det var noe kjent med de. Kom på at fatet hunden vår spiser middagen sin av har samme mønster. :)

Flott juletrepynt også, vi har også noe gammel pynt som ligner, det tas godt vare på. Takk for et fint innlegg, Hildegunn!

Min verden sa...

Gratulerer med award og tusen takk :) Koppene er kjempesøte og det er koselig å få med seg slike ting. Glassbollen også og med marengs er de enstra pene. Minner meg på i sommer jeg hadde kjøpt kokosboller til pynt og da datteren spurte om hun kunne få holdt jeg på å nekte henne fordi hun ødela dekorasjonene ;D Tok meg sammen da! Hanne

Anonym sa...

Jeg tenkte å friste deg litt i dag Hildegunn;
- Ved siden av meg nå har jeg en over 300 år gammel, håndlaget klokke fra Skottland. Den er cirka 1,90 høy og i perfekt stand. Jeg drikker vin av et over 100 år gammelt vinglass kjøpt i Venezia på 1950-tallet og med ekte gull og sølv-mønstre på. Til og med pappvin blir god i det glasset.

Men jeg elsker også koppene dine !! Veldig koselig.
(Siden du fristet meg først, fristet jeg litt tilbake).

:-) KLEM

Hobbyhuset-Merete sa...

så heldig du er!!! det er så kjekt å få arve slike skattar som bringer ein mange gode minner frå bl.a barndommen :o)
Ønsker deg ei knallfin helg, Hildegunn!!

hjemme bra sa...

Hei.
Ååååååååå så nydelige skatter du har fått! Ikke minst er de skatter fordi du har gode minner knyttet til de! Da blir verdien mangedoblet! Det er balsam for sjelen :-)

Takk igjen for hyggelig besøk og kommentar på bloggen min. Det er så hyggelig at du besøker meg. Det setter jeg stor pris på!

Ha en strålende helg!

Anitas hus sa...

Så mye flott du har arvet. Er helt enig med deg at slike ting ikke kan sammenlignes med nytt.

Ønsker deg en flott helg!
Klem:O)

Miamor sa...

Å...jeg blir såå glad når jeg ser andre som setter pris på minnene i de gamle, nære ting!

Vi trenger noe håndfast ofte, for at minnene skal få gro..og da er det godt med slike vkre ting!

ønsker deg ei finfin helg, Hildegunn!

*Hege* sa...

Så mye fint du har fått:) Det er sant som du sier-at ingenting kan slå verdien av det gamle:) Mange gode minner kan følge med...
Ha en herlig lørdag:)

tinemor sa...

Flott butikk ja!?
Nei, Jeg kjøpte ikke noe her. Vi har ikke så mye plass, og heller ikke bruk for noe skap ol. akkurat nå. MEN jeg hadde lyst til å ta med hele butikken hjem!!!!!!!!!
Riktig god helg til deg å!

Synnøve sa...

Helt enig med deg! Er så mye jeg "sikler" etter av nye, fine ting, men det er noe helt eget med det jeg har arvet og fått av bl.a mormor... Nydelige kopper, og ikke minst krystallskålen og fatet :) Fortsatt god helg til deg! Klem :)

Bak en Sky sa...

Du har så koselig blogg du!Så mye fint!!fikk veldig lyst på marengs!

Ha en super helg

karin-odlar-sin-trädgård sa...

Vilka fina skatter du har efter din bestemor, det är nåt speciellt i att använda koppar, tallrikar och annat som man vet att gamla släktingar en gång använt.

MeyBiMe sa...

Så masse flotte skatter du viser!!!!
Dette er slike ting som VIRKELIG betyr noe!!!!!
Har sikret meg noen slike jeg også.
Håper du har det bare bra!!!
Og ha en fin søndag :-)

hannemor sa...

Hei søte deg..og takk for "etterlysning"., er jo godt å vite at man er savnet! Ja jeg har vært skikkelig sløv på bloggen, men har også hatt det travelt, så ledige stunder har gått med til sosialt samvær stort sett, jeg har gluggkost meg hele sommeren igjennom, både på jobb, på turer og gode kvelder i varmen!

Så masse fint du har funnet etter slektninger...det er jo gull verdt alt sammen, spesielt som du sier ifht gode minner!! Vi ryddet som sagt mye etter mine foreldres lange liv nå når vi var på hytta. Jeg har også fått med meg de nydligste ting, men foreløbig er det ikke kommet ut av poser og esker,,hehe..jeg skal jo få tid til ALT til høsten, ikke sant? Var så rørende å se det gamle brudebildet av dine foreldre,,,ja det er ikke så mange som holder sammen i så mange år i vår tid!

Hidegunn...ha en riktig flott søndag med hva du måtte finne på...jeg skal ha åpent i butikken noen timer nå...og kooose meg med høstens nyheter som henger pent på plass!! STOR klem fra meg!

Kerstin sa...

Hei Hildegunn:O=)

Takk for hyggelig hilsen hos meg=)
Du må ikke ha dårlig samvittighet. Dette lager du når du har tid, overskudd og lyst:O=)
Klem Kerstin

Heidi sa...

Hei Hildegunn!

Koselig å høre fra deg igjen :O)

Så utrolig mange flott skatter du har fått. Ingenting er som å få slike ting som har en historie og gjerne fra ens egen slekt. Herlig !! Jeg har også arvet noen skatter som jeg er veldig glad i. Minnene ved dette har stor verdi og er noe av det jeg setter høyest av "stasjet" mitt.

Ha en fortsatt fin helg selv om den snart er over :O)

borghild sa...

Så utrolig mange nydelige ting du fikk med deg hjemmefra!! Og ekstra fine blir de når de har en historie og vekker gode minner. Kos deg med dem! Klem B:-)