torsdag 7. august 2008

Snart er det slutt....

Åh, dagene går så alt for fort,
og oppholdet mitt her i Portveien går mot slutten :-(

Har hatt noen fantastisk dager her. Selv om ferien er over, har jeg hatt en herlig følelse av at det fortsatt er ferietid. Kommer "hjem" etter jobben til et liv så annerledes en jeg er vant til....

Det er godt å vandre opp Portveien , med singelen knasende under beina, mens solen smiler, og hyggelige kolonister hilser deg velkomen hjem. Hjem til livet på landet...

Høres det deilig ut eller??

I hager og på terasser står blomstrene fortsatt i full blomstring.....

Men, tro nå endelig ikke at livet i kolonihagen ikke krever arbeidsinnsats...!

Her blir det stilt krav til den enkelte om å delta på dugnader, felles arrangementer og ikke minst holde sin egen hytte og hage i orden....

Unnasluntring hjelper ikke! Det blir årlig foretatt inspeksjoner, der eventuelle mangler blir påpekt og utbedringer eventuelt er et krav. Jeg må ta min "tørn" med luking av ugress, klipping av hekk, plenklipping med mer....
Men vet dere - det går som en lek.... :o)

En morsom blomst - men aner ikke hva den heter...

Denne solgule blomsten smiler mot meg - i solskinn som i regn......

Og så denne rosa drømmen da....

Eplene er snart klar for høsting!!

Har smakt på de - hi, hi - minner meg mye om de "sure" eplene vi risikerte kjeft og smekk på fingrene for, da vi som små dro på epleslang... :o)

Stammen på det gamle epletreet...

I hele forrige uke var kveldene lune og fine, men denne uken har det blitt væromslag, både med regn og kjøligere luft.

Så, når skumringen faller på, tennes lykter ute, mens vi trekker inn i hytta...

Et fruktfat i vindusposten....

Dette er noe av "tak-himlingen" inne i hytta...

Alle kolonister har vel en stråhatt tilgjengelig... :o)

I de kjølige kveldene er det godt å trekke inn i en varm hytte, og kose seg med kortspill, lese en god bok eller rett og slett - gjøre ingenting....

Fortsatt litt tid igjen, men på søndag takker jeg altså for meg her i Portveien!

Kolonihagelivet har jeg bare blitt mer og mer glad i, og nå har jeg bestemt meg - jeg skal sette meg på venteliste, for å få min egen lille hytte. Så nå er det å innhente bekreftelse på at jeg har fast bopel i Oslo, og ta en runde og se litt på de andre hagene, før jeg bestemmer meg for hvilke kolonihager jeg skal sette meg opp på....

Og så - i den lange ventetiden, kan jeg jo håpe på at sjefen min tilbyr meg å se etter hytta til neste år også - jeg stiller mer en gjerne opp :o)

Så da er det snart bare å si -
"So long Portveien" - vi sees igjen.....

25 kommentarer:

Anita sa...

Får sååååå lyst på koloni hage jeg også, er ett sted her hvor det er det, men bør vel egentlig klare meg med det jeg har! Vi har jo tross alt 1 mål tom, godt og vel:o) Er kanskje ikke kolonihage, men hytten jeg har mest lyst på, ønsker meg ett skikkelig fristed ikke all verden langt unna!! KOs deg i dag, nå skal største jenta her en tur på turn og vi andre skal starte dagen litt roligere.... Klemmer fra ANita

Huset i skogen sa...

Skjønner godt at du trives der, for det så jo så koselig ut! En trenger ikke dra så langt hjemmefra for å litt feriefølelse og hvile. Dra på jobben og så komme tilbake til et slikt sted, må jo være fint. Skjønner godt at du ønsker deg ditt eget lille sted etter å ha sett bilder fra Portveien. Ønsker deg lykke til og håper du finner akkurat ditt sted!
Ha en fin dag:)

Viola sa...

God morgon, här vaknade jag till regn igen och det regnar mycket. Vilka underbara bilder du visar och skriver så gott om livet i koloniträdgården. Som barn växte jag upp på en sådan. Det var så roligt och underbart vackert med alla välskötta trädgårdar. Har så starka minnen därifrån. Drömmer ofta om att ha en koloniträdgård igen, men tiden finns inte till detta just nu. DU finns nu med på min blogglista för du har en så trevlig blogg, kram Viola

Nyperosa sa...

Heisan,

flotte bilder !
Kunne tenkt meg en
hytte selv jeg, men
kan liksom ikke reise
inn til byn for å
feriere i ei lita koloni-
hytte. I Stavanger
har vi flere kolonihager,
desverre er flere ved
sterkt traffikerte veier.
Besøker ofte en av de
"rolige"...

Au revoir : )

janne - kathrine sa...

Heisann :-)

Koste meg med hytta mi i kolonihagen (i Drammen) jeg også før jeg fikk hus og hage. Nå er det bare et skikkelig ork å måtte dra dit for å slå plenen og møte på pliktarbeid (neida, skal ikke hete dugnad skjønner du....)
Hagen min på hytta er ganske stor, ca. 500 kvm. så det blir litt for mye for meg å holde ved like.

Vi har fått ryddet en del på tomten nå i sommer, så om noen uker kommer jeg til å annonsere at den er til salgs.
Det skal bli sååå deilig å bli kvitt den ;-)

Har hørt det er flere års ventetid på hytter i Oslo, men det er verdt å vente på - når en ikke allerede har en hage å pusle med :-)

Lykke til!!

Therese sa...

Mmmmmm - så mange skjønne bilder!!
Krysser fingrene for at du skal slippe å vente så altfor lenge på din egen "lille perle". Men det er vel mange som ønsker seg en slik skjønn plass, så det gjelder kanskje å være tålmodig. I mellomtiden kan du jo begynne å samle inspirasjon til det som en gang skal bli din hytte/hage :o)

Ha en super fin dag !!
Klem

Kerstin sa...

Så vakkre og stemningsfullle bilder du viser:=)Skjønner du har nikost deg der. Og at man må jobbe litt.... det er vel bare koselig å putle på litt med litt hage arbeid. Nydelig blomster og se på når en jobber også.
Så spennende at du har bestemt deg da.
Jeg får late som jeg har en kolonihage hjemme jeg :O=) He he.

Nyt den siste tiden i Portveien 2.=)
Klem Kerstin

Alma Merethe sa...

Så flotte bilder du har tatt av Portveien. Skjønner godt du at du setter alle kluter i gang for å få dit eget.

Hva er mere koslig med mange lys ute i en koslig hage når kvelden senker seg. Synes eg ser deg sittende i god stol med et pledd over å nytter livet og roen.

Savner å ha det litt skjømt på kveldene, vi har det for lyst til å tenne lys. Må bare si et eg blir en smule missunnelig.

Kos deg de dagene du har igjen i Portveien.

Nå skal eg begynne kakebakingen. Ha en fin sommerhelg.

Klæm fra Alma Merethe

a home far away sa...

Tiden går fort visst, men njut av den fina årstiden!
Den första bilden är sååå fin.

Kram Gunilla

jorunnslilleverden sa...

Så stemningsfulle fine bilder! Du får nyte den tiden som er igjen nå da :0) Bare synd det er spådd litt dårlig vær :0(

home 4us sa...

Nydelige stemningsbilder fra Portveien.
Litt vemodig når man må begynne å ta farvel med sommeren.. snufs!
Vinteren e lang her oppe!

Huset på toppen sa...

Så godt å høre at du har kosa deg masse i Portveien,uansett vær!! Du kan virkelig lage lage det koselig litt,både inne og ute!!
Litt hagearbeid er jo hyggelig,koselig å treffe naboer og slå av en prat!

Ha en fin torsdagskveld og god helg!!
Klem

Ann-Cathrin sa...

Så koselig:) mer idyll enn dette skal man vel lete lenge etter! Lykke til med å få din egen hytte, der blir det garantert lekkert!!:)

SOFIESHUS sa...

hei, fant veien til deg via Huldas:). kjekt å finne blogger jeg ikke har vært på før. Ååå du og du for en plass du har da. SUKK:) Fantastisk mange fine bilder du tar. Gleder meg til å fortsette å følge bloggen din. Selv har jeg kun holdt på siden mai i år.

Hulda sa...

Du har virkelig hatt en deilig ferie. Så idyllisk det ser ut. Virkelig skjønt det første bildet du har lagt ut, ja alle er jo fine, men dette falt jeg veldig for. :) Flott innlegg under også, fra Portveien. Disse kolonihagene ser så utrolig fine ut.

MeyBiMe sa...

Å tenk så koselig å få oppleve sommeren i portveien da!!!!!!
Ja der har jeg masse gode barndomsminner fra :-)....på tv!
Ja det er synd disse feriene går så fort over....men hverdagen innhenter oss alikevel...og jommen er den ikke så værst den heller!
Ønsker deg en riktig god helg Hildegunn!!!!
Koselig blogg å stikke innom!

prinsessa1976 sa...

Nei Hespe det er nå det begynner. Vi går inn i en koselig tid som blogger der alle kommer med inspirasjon til høsten og ikke minst jul. Det er helt herlig å blogge om høsten. Mange lager så mye flott til jul og man blir så inspirert. HERLIG. Se fremmover og gjør deg klar for jula:O)

Tiril sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
hvorfor ikke... sa...

skjønner godt du har kost deg,
det forlenger liksom "ferien" å komme på "landet" etter jobb.
Ser veldig idyllisk ut!
...men alt tar jo en ende..
God helg!
smil Torunn

hjemme bra sa...

Godt du har fått kost deg med forlenget "ferie". Håper du slipper å vente alt for lenge på å få din egen lille hage og hytte. Jeg er sikker på at du kommer til å få det kjempekoselig der. Du er jo så flink til å pynte og lage det koselig rundt deg - det har jeg sett på bildene i bloggen din.

Håper vi får nyte enda litt sol og varme før høsten kommer. Men høsten er jo egentlig koselig den også. Og så kan vi snart begynne å glede oss til jul....

liven sa...

Tenker det er vemodig å forlate kolonihagen nå:O)
Håper du får tak i ditt eget fort da....er vel lange ventelister kanskje??
Tenker det er mye jobb men man får nok arbeidslyst der ute sammen med de andre kolonihageeierne...........og ikke minst inspirasjon:O)
Er så heldig å ha et sted vi reiser når vi vil ha stillhet og ro!!
Ikke mye hage der men det har jeg jo her hjemme!!

Ha en fin helg Hildegunn:O)

Lykkelene sa...

Det ser verkeleg fristande ut,ja...
Forstår at eg er på feil side av bygrensa dersom ein må vere busett i Oslo for å kunne søke. Kos deg dei siste dagen i kolonien. God helg:0)

LoneK sa...

Hei igjen, så koselig du har det i kolonihagen. Den øverste blomsten er en primula, er usikker på hva det eksakte navnet er da min desverre har blitt "lapplaus"!

Ønsker deg en flott helg!

Magny sa...

så mye fint å titte på...
Og vakret kort du laget til foreldrene dine! Godt å få ha foreldrene så lenge at de får feire en sånn dag,- ikke alle som holder sammen så lenge heller...
mine foreldre hadde 48 årsdag i sommer.
Ja god idè å bytte;O)
Har svært lyst på et slikt bilde!
klemmer i ruskeværet...

Linda Gjerde sa...

Hei:)
Så koselig at du er innom sida mi!
E e fra Ålesund ja, og bor no i Kristiansand.
Har gifta me Gjerde, og mannen min e fra Austrheim i Hordaland, så Gjerde navnet e ikkje fra sunnmøre.
Kjenne dei du nevnte..

Fikk forresten gode sommerfølelsa av hagebilda dine her;) koselig!