mandag 27. april 2009

Vårlig inspirasjon...

Med våren kommer lyset, sola og varmen.... Man blir gladere, lettere til sinns, kler seg i lysere farger, og tekstilene til hjemmet byttes ofte ut til lyse, sarte farger..... Åhh, for en herlig tid!!

I forrige uke, ble disse sommerlige stoffene innkjøpt, kun med tanke på en ting...

Jeg har nemlig siden i fjor sommer, da jeg så noe liknende på en blogg, hatt lyst til å lage dette...

....Søte stoffvimpler til dekorasjon på "sommer-balkongen" min!
Så, da sola hadde "gladet" på lørdagskvelden, satte jeg meg til symaskinen og sydde disse :o)

Jeg blir litt rosa, sånn rundt om denne tiden
- en romantisk og søt farge, som oser av sommer og sol ...!!

Vimplene måtte selvsagt testes!! Synes de ble skikkelig fine, og kanskje lager jeg flere. Passet jo fint til Dronning Ingrid, som har fått plass i mitt nyinnkjøpte blomsteroppheng i sink. Opphenget er kjøpt hos en av favorittbutikkene mine her i Oslo, nemlig den lille butikken med navn "Nytt og Chabby" på St.Hanshaugen. I denne butikken finner du nytt og gammelt i skjønn forening, og bor du i området, så anbefaler jeg en tur innom der.

Jeg kan ikke si at jeg kom helt i orden på balkongen i helga, og det gjenstår fortsatt mye stæsjing ;o) Men, her ser dere iallfall den ene delen, og synes vimplene passet bra der. Ser dere forresten at jeg har fått meg oliventre. Jeg er kjempefornøgd med å ha kommet over et kjempetilbud på Mester Grønn, 350,- for dette treet, kan ikke kallest annet en billig!!! På butikken lovet de at det var en enkel sak å "holde" et slikt tre, men, hi, hi - gjenstår å se hvor lenge jeg klarer å holde liv i det.....

På lørdag hadde vi fantastisk vær her i Oslo. Søndagen ble ikke fullt så bra, men med lett skydekke, tittet solen ofte igjennom, og temperaturen var helt ok. Deilig å kunne sette seg ut, og kose seg med en kopp kaffe, og lese en god bok.

Kosa meg med kaffe og sjokoladehjertene fra Heidi-Anitha. Mmmmmm, de smakte ikke annet enn himmelsk, så "Tante Pose" er absolutt å anbefale.... :o)

April kan være lunefull, så jeg avventer å kjøpe inn noe særlig av uteplanter enda en stund. Men, må jo ha litt følelse av "sommer og sol", så en stemorsplante har fått flytte ut, mens Dronning Ingrid enda blir blir tatt inn om kvelden....
Da er mandagen alt på hell, og siden det er 1. mai på fredag,
kan vi jo si at vi alt er kommet godt igang med uka... ;o)

Ønsker dere alle noen fine vårdager!!!39 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Oh så mange koselige bilder du viser...både med dronning Ingrid og et nytt oliventre på plass...like it:O)Ellers ønsker jeg deg lykke til i min konkurranse,iflg.min datter(designerspire)ligger du godt an....Nyt kvelden min venn..Klem fra Maliva

liven sa...

Herlig stemning hos deg og disse vinplene var jo så søte!!
Jammen har vi en fin tid foran oss nå Hildegunn:o)
Så spennede med oliventre.....det har jeg lyst på også!!
Ja dette blir en kort uke.....jeg har jo alltid fri om mandagene også da:o)
skal du i kolonihagen i sommer da????

Ha en fin uke og kos deg på balkongen din!!!

siren sa...

Nydelige vimpler, slike har jeg også planer om å lage til sommeren...men ikke alltid mine planer går slik som jeg har ment, så vi får se hva som skjer! Flotte bilder ellers også, skikkelig vårstemning! :)

MarnyAlice sa...

so koseleg du ha det. vimpelen var kjempesøt! kanskje eg og skal prøve meg på ein slik, sjøl om eg ikkje er noko syerske....

jammen deileg med våren...sjøl om pollenet er ein følge av det :o/

Klem :o)

Hulda sa...

Så flotte vimpler! Jeg har faktisk også veldig lyst å sy slike. Har ikke kommet så langt enda. Kunne vært søtt på terrassen, det var det iallefall hos deg, Hildegunn! Nydelige stoff du har brukt, og bildene er jo så innbydende også. :) Du har fått det fint på terrassen, det er så artig å ordne ute nå, forandre og styre, etterhvert som man får mer blomster ut.

Likte så godt oliventreet, så billig du fikk det! God kveld til deg. :)

Hanne sa...

Herlig vårstemning på terrassen din, og kjempefine bilder. Ha ei fin uke!

Anita sa...

Så fint det ble med vimpler og blomst.. Kjøpte vimpler i fjor, men fikk ikke brukt dem for det var da vi begynte å bygge på huset, så nå skal jeg jammen ut å pynte:)))
Hvis oliven tre ikke er no sak å få til skal jeg jammen forsøke, har tenkt litt på kunstig, siden jeg trodde de var veldig vanskelige å få til.

Ha en fin kveld:)

Klem Anita

sologbolig sa...

Så søte disse vimplene blei, pyntet fint opp på balkongen din. Oliventre er så fint, her er de dessverre ikkje å få tak i,men nå begynner reiseloppene å hoppe i meg, så da kan eg nå få tak i litt av hvert !! Hihi!!På onsdag og torsdag avspassere eg, har ein del timer som eg overførte fra skoleåret 2007/2008 fordi eg ikkje hadde tid å bruka dei ! Men nå skal dei brukast.Drar ein tur til Karlstad i Sverige. Gleder meg masse! Snakkes når eg komme igjen. Ha ei fin veke!

M sa...

Hei hei!

Så fine bilder, og fint oliventre.

Jeg vet ikke om jeg la inn en melding til deg, om at jeg laget kylling gryten din....den var populær..ble ikke mye til overs, nei!

Jeg har fått meg det fore at jeg skal lage en uhøytidelig Norgesglassguide, og strikke tovete tøfler i premie til beste forslag.
Jeg synes jeg skimter et Norgesglass på det ene bildet ditt?
Vil du komme innom meg?
:)
Ha en fin kveld!
Klem fra meg

Lyst på livet sa...

Denne uka er jo over nesten før den har begynt den...og takk og lov for det :-).
Vi starter hyttesesongen til helgen og drar ut på torsdag kveld. Dermed blir det enda litt mere å holde i orden .-)

Olivenytre skal visst være enkelt å holde. Leste om ei på en blogg som gir det ett melkeglass med vann i uka!(?). Min svigerinne har hatt sine to fra i fjor sommer hun. Hatt de stående i stua i hele vinter og de er like fine enda.... Jeg har kjøpt meg ett jeg også, og er spent på om det trives her sammen med hybelkaninene...hehe...for de er på tur ut døra av seg selv!

Jeg syns de vimplene du har sydd var kjempefine!

Ha en deilig vårkveld

Klem

huset med det rare.. sa...

Kjempefine vimpler! Jeg har lagd en sånn remse til barnerommet. Virkelig dekorativt!
Så koselig balkong du har! Der har du mange gode stunder fremover tenker jeg!

Min Lille Drøm sa...

Så utrolig flotte vår-bilder du viser, blir helt syk av å drømme til sommer og blomster og lange varme kvelder..
Sånn vimpel vil jeg også ha..hmmm..kanskje symaskinen må frem igjen:)
klem M

Kerstin sa...

Så fine vimpler du har laget Hildegunn... og det ble råfint hos deg...passet perfekt til dronningen... her har du laget deg en hyggelig plass syns jeg... du kommer til å flytte ut du nå...????hihihi...
Nyt morgen dage vennen O=)
Klem Kerstin

Strikkelines sa...

for en ide.....synd æ ikke kan sy...men det va flott...her skinte sola litt idag, å tulipanan vises mer og mer...gjett om æ syns det e arti eller..:)go aften videre...

Guttemamma sa...

Virkelig koselig hos deg ,Hildegunn! Så det treet jeg også,og tenkte at jeg fikk prøve meg på et lite et til 129,- først...Nydelige vimpler,jeg har sydd til guttas rom men kanskje jeg skal prøve meg på noen rosa...Likte dine!! Snart helg,klem sålenge

Shabby Charm sa...

Hei kjære Hildegunn!

Så moro at du har lagt inn et innlegg om den nye butikken. Er så glad for at den er kommet på St.Hanshaugen.

Så fint du har gjort det på verandaen. Vimplene var kjempe fine. Jeg skal også kjøpe et oliventre denne uken. Det er virkelig billig!

Ha en fin uke da! KLEM

My little footprints sa...

Hei!
Så fine vimpler du har laget!
Ser du har det fint på verandaen din, oliventreet var jo kjempebillig! JEg kjøpte ett bittelite her for ikke så lenge siden, og det skulle de ha 299 for! Oliventrær er ganske så takknemlige, så de får du nok helt fint til!
God uke til deg også! ;)
Klem Beth

Lykkelita sa...

Nei, nå har jeg aldri... Jeg hadde ikke sett slike vimpler før og i løpet av en dag har jeg plutselig sett to innlegg med slike:) De var supersøte og så jentete rosa:) Herlig!
Oliventreet var flott - har også lyst på et sånn, men tror ikke jeg får tak i her oppe i "gokk".
Ha ei god natt og en deilig dag i morgen:)

Lykkelita sa...

Jeg må jo være litt ekstra glad i henne ettersom jeg har stjelet noen ting fra henne:)
Hildes-hekle-strikkeri-hurra har også laget noen vimpler. (Ikke heltsikker på bloggnavnet, hun ligger i blogglisten min.)
Ha ei god natt der nede:)
Klem!!

Prinsesse Elin sa...

Nå har jeg kosa meg veldig med innlegget ditt. Det oser av glede og inspriasjon for en dam ikke har så veldig god peiling på hager. Synes uteplassen din er nydelig. Skulle gjærne fått til noe slik selv på frokos terrassen vår. Jeg er inne i en fase der jeg samler inspirasjon og skal prøve meg på å få til et eller annet der ute når jeg har fått orden på tankene om hvordan jeg vil ha det.
Her var helga også flott men så kom det regn i går noe som jeg var veldig glad for. Jeg har en unge som er totalt satt ut av pollen og ligger her med øyner som en fisk og klarer nesten ikke å snakke. Blir helt skjelven jeg av å sette spøyter med adrenalin på henne hver gang hun får et allergisk annfall.
Å det har blitt flere den siste uka.
Over til noe hyggelig. Vimplene dine er nydelige. Så herlige farger. Jeg prøvde å lage noen ifjor men de blei så skjeve at de havna i søppla. he he
Vimpel sying var ikke noe for meg nei.
Nå må du ha en fin dag og takk for kommentaren. Klem fra Elin:O)

Anna Lisa sa...

Herleg vimpellenke du har laga. Så nydelige fargar.Kan tenke meg å lage eit slikt til jenterommet. Kva mål du brukar? Str på vimplane?
Koselig innlegg.

Takk for helsing hos meg:) Koselig!!
Du får to lappar i trekkninga ;)
Ha en flott tirsdag!!!
Klem

Nita sa...

Ojoj, skikkelig sommerstemning på verandaen din :) Jeg har også kjøpt et slikt oliventre, og er veldig spent på overvintringen selv. Men først skal man jo selvsagt nyte synet av det, og stemningen det gir i hele sommer :)

Lite blogging på meg i disse dager, mye messer og bare korte dager inne på kontoret. Men det er jo godt å komme litt ut også da.

Fikk veldig lyst på sjokolade etter innlegget ditt, hihi.

Ha en fin mini-uke da :)
klem

Alvas hjørne sa...

Flotte vimpler:)
De pynter fint opp, og står kjempefint til de rosa blomstene!
Ha en fin uke!!

happy in pink sa...

ja jeg har også sett disse vimplene rundt forbi...og syns de er utrolig søte:) og din rosa variant var jo helt nydelig!!!
syns utekroken din ser deilig ut...jeg har ikke kommet igang på utsiden i det hele tatt...ikke at jeg kommer til å gjøre så mye heller, da;) men litt blomster må jeg vel kjøpe etter hvert:)))

ønsker deg en vakker, rosa uke og 1.mai-helg:)

klem tara

G-style sa...

Hello
thank you for your kind words about my diningroom , so nice that you like it.
I love the stuff you show on your blog ,very nice things you are showing us, I understand you have a little shop too.
Wish you a nice week and hopefully till next time,
warm greetings from Gea

Emmas Verden sa...

Så koselige bilder hos deg Hildegunn!!!
Vimpelen var bare nydelig.. ;)
Jeg har et oliventre som har klart seg igjennom vinteren i garasjen..og nå har det fått komme ut i sola igjen ;)
Nyt de flotte dagene!!!
Klem til deg fra meg ;)
Anne***

Synnøve Olava sa...

Hei!
Så koselig du har fått det på verandaen din. Du må bo ganske landlig til i Oslo, utfra det jeg kan se på bildene. Jeg har bodd 10 år i oslo jeg også, før jeg flyttet ut på landet igjen. De siste årene bodde jeg på Fagerborg.

De vimplene ble veldig søte, passet bra til prinsesse Ingrid. Syns pelargonia er en flott blomst, og jeg har to av dem, men de blomstrer ikke ennå.... ;O)

Tror vi får en flott og varm kommende helg også, hørte en kollega som fortalte at det skulle bli sol og 20 grader....

Ha en fortsatt fin dag!

klem

Livs Lyst sa...

Så koselige vimpler!!!
Herlig altså.

Så flink du er som fikk gjort det :O)

Hilsen Ljo

MarnyAlice sa...

utfordring til deg i bloggen min :o)

Klem :o)

M sa...

Hei, nå er jeg her igjen!

Jeg har fått nokke nytt å sende rundt, det ligger noe til deg på siden min, jeg håper at du synes det er greit.
Klem fra meg!

Magny sa...

heia...
så mye fint du har å by på...
fristende å stikke innom deg på kaffe ,- slå av en prat og få holde disse fine stoffene i hendene...
kos deg videre,- god klem og nyyyt våren,- det er NÅ den er her...

magny

Fru Lunas Drømmefabrikk sa...

Vimplene ble veldig fine og passet godt inn på balkongen din. Også hadde de en herlig rosafarge ;) Hmmm, det oliventreet koster 450 kr på mestergrønn her jeg bor... Kos deg på balkongen!
Klem Linda

Anitas hus sa...

Hei, vennen!

Så koselig det blir på verandaen din. Vimplene var jo bare så skjønne, elsker stoffet du har brukt:O)

Takk for koselig hilsen også. Sofaen min er fra Skeidar. Jeg har kjøpt trekkene på La Redoute. De er i str. 65x65 cm og passer på sofaputene:) Veldig kjekt!

Klem fra Anita:O)
PS. Tror kanskje det kommer en pakke i posten din imorgen;)

Linda sa...

Hei Hildegunn!
Så koselig det ble på verandanen din!
De vimplene er herlige!
Lurer på om jeg kanskje skal sy meg slike jeg også!
Om noen dager åpner Stoff og stil i nærheten her, og dit må jeg nok innom rimelig fort!
Gleder meg virkelig til skikkelig sommer og uteliv!
Tenk...sommer, grilling og jordbærsesong ;O)
Håper iallefall på sol og varme til helgen for da skal min datter konfirmeres.

Kos deg og nyt våren!
Klemmer fra Linda

Malys krok sa...

Rosa er fint i disse dager, og de vimplene var så søte. Pyntet fint oppp der de henger. Flotte bilder, med mye uteliv i seg. Koselig på terrassen din. Hilsen Margit.

Josefine sa...

Heisan...her var det franske stemninger. Så koselig det var på terrassen din....mange herlige detaljer, gg så fint med dronning Ingrid:)

Vimplene ble jo så skjønne...for en god ide! Herlige og sommerlige stoffer du har laget dem i.

Håper det kommer flotte solskinnsdager hos deg nå...så du kan kose deg på din fine uteplass!
Klem

Merete sa...

så utruleg flott vimpelrekka di blei!!! knallfine og sommarlege fargar på stoffa du har brukt :)

Marias skriblerier sa...

Nydelig sang på bloggen din nå!!! Godt med litt forandring ;) Stoffvimplene ble artige! Du er så flink...

God klem til deg.

Pauline sa...

Så kjempekoselig med de vimplene!!
Nydelige stoffer og herlige farger!
Og så ble jeg ekstra glad over å se den planten din, den kommer nemlig fra vårt gartneri!! :-D
(Fortalte det til sjefen, han ble glad! ;-))
Ha en flott vår, og kos deg på balkongen din!