fredag 22. mai 2009

En perfekt fredag....

Ja, dette må jeg kunne kalle en perfekt fredag.....

Jeg tok meg fri fra jobben i dag, og "helledussen" for en luksus :o) Dette er virkelig noe jeg kunne lært meg å leve med - ha en hel dag til bare å fly "rundt-omkring" og pussle med mitt.....

Mange vil si at når man har fri, eksisterer ikke vekkerklokken - slik er det ikke hos meg. Jeg har rett og slett ikke tid til å sove bort en herlig fridag. Med andre ord, jeg "gnidde" tidlig søvnen ut av øynene og kosa meg med en lang frokost mens jeg så på frokost tv.

Før klokken var 10.00 var jeg ankommet IKEA. Agendaen for besøket var å få kjøpt linstoff, og stort sett bare det. Men, er jo ikke akkurat overrasket over meg selv, da jeg kom hjem med to bæreposer... ;o)

Jeg har lenge hatt lyst til å gi stuen et lite "løft", og etter å ha blitt inspirert av min gode bloggvenn Anita, som hadde gitt sofaen sin et helt nytt uttrykk med nye putetrekk, fikk jeg lyst til å gjøre det samme. Meningen var å bestille samme trekk som Anita hadde, men før jeg kom så langt, var de gått ut av produksjon. Typisk meg å være så treg...!!!! Vel, på IKEA i dag kom jeg over noen trekk, som jeg syntes var ganske greie. Prisen var helt kurant, og da ble de med meg i handlekurven...

I tillegg til trekk til sofaputene, kom jeg over disse søte putetrekkene - romantiske hvite - ikke akkurat hjemmeheklet, men fine likevel...

Synest sofaen fikk et helt annet "uttrykk",
og stuen ble mye lysere...
(Ups, ser at jeg i iveren etter å få på de nye trekkene har oversett at strykejernet burde ha fått tatt en runde først...)

Kombinert med "hekleputene", synest jeg det ble veldig fint i sofakroken min nå...;o)

Litt før 12.00 var jeg hjemme etter IKEA turen, og nesten like raskt på vei ut døren igjen.....

Da var det en snartur til byn!! Har fått en del bestillinger i det siste, og det var behov for en tur innom Panduro. Hi, hi - er vel begynt å bli rimelig "kjent" på Panduro etterhvert, er jo ikke få turene jeg har hatt innom der i det siste....

I tillegg til Panduro var jeg på Stortorvet og handlet blomster. Synest de er så hyggelig å gå dit å handle blomster. De som jobber der, er alltid så smilende og imøtekommende.

Husker ikke om jeg har fortalt det tidligere, men sist jeg var der, hadde jeg glemt visakortet mitt, og lommeboken var tom. Oppdaget dette først då jeg sto og skulle betale. Men, ikke noe problem - "kom igjen i morgen du, ikke noe problem".... Har dere hørt sånt - ikke rart man får lyst til å gå tilbake til slike fantastiske mennesker...

I tillegg til noen planter til balkongen, ble det med meg 3 buketter peoner hjem. Jeg elsker peoner, og blir overlykkelig når jeg kommer over disse nydelige blomstene til en billig penge - for 3 buketter betalte jeg 100 kroner, og det er virkelig billig (hos Floriss koster det 99,- for en bukett) !!

Ettermiddagen var fortsatt "ung" da jeg kom hjem fra byn i 14.00 tiden. Nå har jeg "stæsjet" litt rundt, malt en ramme, og brukt litt tid på bloggen. Dagene nå i mai har bare "sprunget" ifra meg. Har hatt en del besøk, og dagene har ikke akkurat vært normale. Tid for blogging har det vært lite til, så derfor litt stille her fra meg. Nå normaliserer derimot dagene seg igjen, og forhåpntlig får jeg tatt igjen det forsømte..... :o)

Langhelg er virkelig deilig - sånn egentlig er det søndag i dag, ettersom det var fridag i går, og jeg har hatt fri i dag også.... :o) Lykke er det da å konstatere at det er fredag, og at helgen akkurat har begynt......

Ha en supergod helg alle sammen!!!!

45 kommentarer:

Tee of Dragonfly Cottage sa...

Er det ikke DEILIG med slike dager? Jeg gikk nylig ned fra en 100% stilling med en reisevei på 1,5 timer HVER vei... og med mange sene dager, til en 80% stilling med mye mer kurante arbeidstider, og den store luksusen av fri HVER tirsdag!!! Og bare 40min vei til jobben!!! Jeg NYTER NYTER NYTER det kan du tro! Selv om man selvsagt blir noget fattigere :) Det er alikevel verdt det! Så får man heller tid til å kose seg med de tingene man HAR, enn å kjøpe nye man aldri får tid til å kose seg med i det hele tatt!!!! :)
Ha en super helG!

Kerstin sa...

Høres ut som den perfekte fredagen ja... Så effektiv... ligner litt på deg jeg..bare at jeg slipper å sette på vekkeklokken ..våkner av meg selv..
Sofaen din ble kjempefin..og de putetrekkene har jeg også.. fine , selv om de ikke er hjemmelagde.. kan ikke lage alt selv..
Så koselig å treffe på hyggelige mennesker som gir en slik tilitt... Det er Service det...Nydelige peoner...er hlet enig det er vakre blomster som gir god stemning..

Har vært på jobb jeg da.. men nå er det helg for alle penga...

Har noen planter som skal plantes i morra hvis det ikke pøser ned da...vi håper på at sole skinner...
Nyt helgen kjære O=)
Klem Kerstin

Huset på toppen sa...

For en perfect fredag du har hatt, Hildegunn:)Nydelige pioner du kjøpte deg i dag, også sååååå billig her kostet de rundt 120.- pr, bukett med 3 grener!! Jeg har også hatt fri og etter turen min i formiddag, var jeg en tur innom sentetet og kjøpte det nye magasinet til Jeanne d arc.Og du kan tro det er mye fint og så så inspirende sommer ting ute og inne:)
Ha en fin fredagskvel, kos deg videre og god helg!
Klem Linda

Hulda sa...

Så herlig dette var da, Hildegunn :) Nydelige pioner. Syns de er praktfulle. Ble så fint overalt hos deg, både med de nye putene i sofaen og blomstene. Nyt fridagen, det som er igjen av den. :)

Har også hatt fri i dag, det er godt. :) Mange fine bilder, likte spesielt det med blomsten i speilet.

Lyst på livet sa...

Jeg blir så glad når jeg kommer inn her hos deg jeg Hildegunn!
Du er så flink til å nyte og det liker jeg!
Godt å høre at det er flere som ikke har tid til å sove bort fridagene sine. Noen ganger skulle jeg ønske jeg kunne roe meg litt under dyna, men det er helt umulig. Må opp å leve! Sove kan vi gjøre den dagen vi ikke er i stand til noe annet, og den dagen vi sikkert blir lagt kl 17.00 fordi personalet på "heimen" har det for travelt til å la oss få en kveld.... :-)
Kos deg videre disse dagene min venn! I morgen skal det bli fint vær igjen!

Klem

Koselig koselig sa...

For en fantastisk dag du har hatt Hildegunn :) Koselig lesning og flotte bilder også. Du gjorde meg litt gladere nå, for jeg har hatt alt av det motsatte jeg da *ler* selv om jeg også har hatt fri.
jeg skulle i jobbintervju kl 13.30 i dag i nabobyen, og jeg troppet opp. der var det ingen, damen hadde tatt avspasering i dag. Vel vel hennes tap, ikke mitt.
Jeg vet ikke helt hva som har skjedd, men det finner vi ut på mandag:)

Men det var mye triveligere med din dag da :) Klem og god helg!

G-style sa...

hello,
how beautiful are your pink flowers and nice pictures you have made of them !!
Still love your blog, greetings from Gea

Jannicke sa...

Sofaen din så veldig flott ut med de nye putene ;o)
Og nydelige peoner i flotte vaser..
Helt lekkert!
Det er så godt med slike fridager, hvor energien bobler over og man får gjort masse! Høres ut som at du har hatt en slik dag i dag ;o9
klem J.

Anne-Berit sa...

Du verden så mye du har rukket i dag.Det ble virkelig fint i sofakroken din,lyst og lekkert.
Pioner er nydelige blomster,billig fikk du dem å.
Kos deg med dem og ha ei flott helg videre!

liven sa...

Høres ut som en perfekt dag!!
Du er sånn som meg da, som ikke sover bort fridagen!! Har alltid vekking på jeg!!
Flotte puter og nydelige peoner!
Det billigste jeg har funnet er 139 for tre peoner! Synest det er rått jeg....så venter til de kommer på Rema 1000:o)
Har hatt en fin dag jeg også:o)
Med besøk på et flott hagesenter og to Fretexbutikker:o)
Nå har jeg plantet mellom bygene....for slik er dessverre været her!! Men så lenge det er litt opplett så er vi glad for det.o)

ha en fin kveld Hildegunn:o)

lovecountrychabbychicstyle sa...

så søtt og koselig !! GOD HELG! stor klem fra Lillan

Laila sa...

Så mye du har fått ut av fri dagen din. Jeg kommer meg vist ikke lengre en til hagearbeid for tiden.
Har mange prosjekter på vent, for ta det som det kommer, Så veldig koselig ut den sofaen din.
Peoner er så nydelige, tror jeg må kjøpe meg noen. Å NÅ BLE JEG FRISTET IGJEN.
Ha en koselig kveld

Malys krok sa...

Så mye du fikk ut av fridagen din i dag. Og så fint det ble i sofaen. Flotte puter. Kjempefine peoner har do også sikret deg og dermed noe ekstra pent å se på i helga. Likte alle bildene, men kansje aller best det der blomsten nikket til speilet, og syns den var vakker. God helg til deg. klem fra Margit.

Heidi-anitha sa...

Dette høres ut som en totalt perfekt dag.. Så mye du rekker å kose deg med, når man henger i stroppen:0)

Så vakre peoner - og så fin soffaen ble med litt hvite puter. Nå lengter jeg og til en tur på ikea - må dit 1 gang i året .. minst.. og det er jammen på tide nå,- hadde jeg bodd som deg, hadde jeg nok blitt kjent med kassadamene kanskje:0)

Ønsker deg en god helg - det er myyye igjen av den, så pust ut og unn deg en luxuspakke:0) av helg!!!

Stor klem fra meg!

Strikkelines sa...

heia du.,,.gjett om æ sku ha vært med dæ på ikea...sukk...det e tristeste med å bo her nord..at vi ikke har ikea..hihi...du har det skikkelig koselig i sofaen din...pioner er vakkert.....ha nettopp pakket jord om min ute, å ber om at den må komme seg..klem til deg i helga..:)

Guttemamma sa...

Bobler over i dag du,Hildegunn!! Lett å høre at du virkelig har kost deg, og det har jeg med innlegget ditt. Godt å sove,men enig med deg i at en ikke kan sove bort fridager:-)
Glad klem, og sofa'n ble kjempefin!!

Lyst på livet sa...

Vi treffes kanskje på bloggtreff den 6 juni??????
:-)

M sa...

Heisan!
Skal si du er travel på fridagene dine!
Sofaen ble veldig fin, passer veldig til stilen din!
(det var vel det som var meningen:)
Ha en fin aften!
Klem fra meg

Anna Lisa sa...

Å for eit koselig innlegg. Du har virkelig hatt ein fin kosedag. Heldig du som har fått PEONER av alle ting så billig. Eg elska også peoner. Dei er nydelige.
Og sofakroken blei kjempe fin
Kos deg vidare. Og ha ei god helg
Klem

Fru Fjeldhammer sa...

Dagen din høres helt perfekt ut.. flotte puter og blomster du har kjøpt!

Ha en fin helg..
klem

Shabby Charm sa...

Hei Hildegunn!

Hørtes ut som du har hatt en deilig fridag. Sofaen ble veldig fin :)

Ja, det er noe eget å handle blomster på torget.

Du forresten, jeg fikk et tips ang. Oliventreet i en blomsterbutkk. Det trenger ca. 5dl vann hver eneste dag!! Mitt har ikke mistet blader men jeg syntes det begynte å bli veldig tørt. Nå vanner jeg som bare det, så får vi se.. Hvordan står det til hos deg?

Jeg har også hatt fri i dag. Var innom Chicas & Venner. En av mine klare favorittbutikker!

Ha en kjempe god helg kjære deg!
Varme klemmer fra Maia

OdaAnna sa...

For en herlig dag du har hatt! Sånne dager er helt topp! Jeg har jobbet....;) Er som deg jeg og, må få mest mulig ut av dagen, og da nytter det ikke å ligge å dra seg;) Det er så koselig hos deg:)

Linda sa...

Herlig mad slike dager!
Jeg er som deg liker ikke å sove bort dagen.
Vil ha maks ut av fridagene mine!
Herlig med langhelg, går å innbiller meg at der er lørdag i dag...
Så fint det ble i sofan din!
Jeg har også en slik heklepute...synes den er fin jeg!
Peoner er nydelige!

Nyt resten av helgen min venn!
Klem til deg fra meg.

...Maja sa...

Du har jammen kost deg godt i dag ;) og det er herlig iblant å bare gjøre som en vil;)Putene vare nydelige!
Jeg er også veldig glad i peoner og gleder meg til mine blomstrer ute i hagen ;)
Ha en flott helg;)
Klem fra Maja

Hege sa...

Ser ut som du har hatt en perfekt fridag. Er likedan klarer ikke å ligge lenge når jeg har fri. Nyter morgen med en kopp kaffe og koser meg.
Sofan ble kjempe fin.
Å bildene av pionene var bare kjempe lekre.
Ha ei forsatt fin fin lang helg.
Klem hege

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Hildegunn :)
..oj for ei effektiv og flink dame du er :) artig å følge dagen din på denne måten :) Sofaen vart kjempefine og putene var òg nydelige. Likte så godt veggen bak sofaen òg eg :):)
Ja det er kjekt å handle der betjeninga er smilande og blide.
Nydelig pioner du har kjøpt..ja det er ei fantastisk fine blomst :):)
Koselig å titte innom bloggen din. Eg òg har hatt det så altfor aktivt i det siste..blitt for lita tid til mykje..bl.a. blogging.
Neste veke skal eg til Alnabru og besøke "gromgutane mine"..Der òg kan ein virkelig snakke om hyggelig betjening..for meg blir det hyggelige kundar som er blitt som venner :):)

Ønsker deg ei nydelig helg vidare :)
No skal eg til å lage to kaker :)
Min mann har to onkler som fyller 70 og 85 år denne helga...viktig å stelle godt med desse koselige karane :):)

Hadet kjempefint og kos deg vidare gode du :)stor klem frå :Johanne

Hanne sa...

Ah, en herlig dag. Og sannelig fikk du utrettet en hel masse også!
Det ble skikkelig fint i sofakroken. Delikat.
Jeg hadde tenkt å kjøpe peoner i går, men en heller snau bukett kostet 149 kroner, så jeg lot det være. Tre buketter til 100 kroner - *drømme* Skikkelig kupp!
Ønsker deg god helg, nå skal jeg ut og stable veden i uthuset!
Pludrehanneklem

Randi sa...

Heisann Hildegunn!!
Ja fredagene er bare topp....jeg som jobber turnus har mange fridager i uken men jobber mye helg....det er ikke alltid like gøy. Men jeg trives godt med å stulle her hjemme når jeg har fri.

De putene var jo kjempefine...og vettu du hva...jeg ramlet inn på bloggen til din venninne og der ble jeg lenge og vel...for noen vakre bilder!! Så fikk jeg inspirasjon til å lage ny hylle...hihihi...nå har mannen fått seg ny sag så da skal det bli saker:-))

Var hoss Containergirl i går og fikk tak i ett nyydelig gammelt speil og noe annet krims krams...bilder kommer etter hvert.

Ha ne nydelig helg

Synnøve Olava sa...

Hei Hildegunn.
Jeg jobber 80% stilling, og har fri hver eneste fredag, det er så utrolig deilig!
I går var jeg på shopping, jeg også. Måtte ha noen sommerkær til både meg og Bertine. Neste fredag reisr vi nemlig 1 uke til Alcudia, og da er det koselig å ha med seg noen nye klær, ikke bare det utvaskede og gamle fra i fjor.

Når jeg bodde i Olso hendte det at jeg handlet blomster på Stortorvet jeg også, men det er noe år siden sist... :O)
Kan liksom ikke huske at de var så billige. Er enige med deg om at peoner er megaflotte, og tre buketter til under hundrelappen må kalles et kupp!
Det ble veldig koselig i sofakroken din, de nye putene fra Ikea er skikkelig romantiske, gjorde seg godt sammen med peonene...

Ønsker deg en fortsatt flott helg i det nydelige været!

Klem

Synnøve sa...

Å så flott med en liten "makeover" i stua, er ikke alltid det skal så mye til! Jeg har også noen lignende heklede puter, synes de er så fine :) Og så prikken over i'en med nyyydelige peoner på bordet også da, sukk... Finnes nesten ikke noe flottere! Fortsatt god helg! Klem Synnøve :)

Alma Merethe sa...

Ja da har du fått gjort mye på din fridag. Det er nu godt å få gjort ting man ikke klarer i en hektisk hverdag.

Flotte putetrekk du har kjøpt deg. Falt for dem eg og.
Så har du vært så heldige å få kjøpt noen flotte peoner. Skulle ønsket vi hadde hadd slik i butikken her nord. Men den gang ei. Ikke ennå i allefall..

Ha en fin helg videre!!

Kort og Søm sa...

Fridag er deilig, nydelige blomster du hadde kjøpt deg!
Fredrikke :o)

Hjerterom sa...

Hei:)
Så koselig det ble i sofaen din!
Fine puter :)

Pioner er så skjønne!
Tengte jeg skulle plante flere av dem,for har liksom ikke råd til å klippe dem av her hjemme :)
Må nok kjøpe en bukett ja ;)
Nydelige bilder som alltid!

Klem Siw

Landliv sa...

Du hadde en deilig travel fridag på en fin måte! Og IKEA sier man jo ikke nei takk til da... ;-)

Guttemamma sa...

...fra en snuppe til en annen...ble nye sko på meg!!! Natti natt

Anonym sa...

vidunderlig vakre
blomster,
heldige deg!!!

Marias skriblerier sa...

Nydelige puter du har fått deg!! Ja, er det ikke deilig med en fridag innimellom? :) Ha en fin søndag! Klem på klem.

Guttemamma sa...

Jaaaaa!! KOm inn og se,måtte jo lage innlegg:-) Ha en deilig søndag, ikke like mye sol i dag som i går men varmt tror jeg!! Stor klem

Guttemamma sa...

Drøbak vet du..har alt!! Jeg ønsket meg hvite,men de var utsolgt. Tror jeg blir like fornøyd med disse:-). Brukte de såvidt i går kveld og de kjennes veldig gode ut iallefall, følte meg så fin vettu.hvite noa mamelukker,skjørt og de skoene!! Gled deg du kjære!!
Klemmer

Guttemamma sa...

I'll show you all the good stuff!!

happy in pink sa...

PEONER...det vakreste jeg vet!!!

MonaLisa sa...

DU gir meg energi:) hellenussen så kreativ at det bobler vel i toppen på deg. Peoner er bare SÅ nydelig - enig med deg:) I dag har jeg vasket hus, vasket klær, bakt litt og jogget en tur. Nå venter jeg på snuppelupp, så skal vi stæsje soverommet hennes:) Juhu! Stor klem til deg

Magny sa...

åååhhhh for en deilig dag du hadde...
håper du koser deg like mye ennå,- i et hav av peoner...
kan man ha det bedre..?

varmen er også i oslo forstår eg, begge jentene mine er der i helga...
såg nett på yr.no at dere får omtrent 25 varmegrader hele pinsen.... 10 grader mer enn vi får...

nydelige bilder du har tatt fra stuen din,- vakre farger , lyst og fint ,og med den rosa kontrasten; vakkert..!

kos deg videre...

hilsen magny***

Lisemoren sa...

Ingenting er som å eie tiden sin selv, fylle den med akkurat hva en vil, og bare kose seg. Sofaen din ble kjempefin med lekre puter. Peoner er en absolutt favoritt her også ja. Jeg hadde det istedenfor roser i brudebuketten min : )

Ha en fin ny uke : )

Alvas hjørne sa...

Høres ut som den perfekte dag!
Er så kos med slike dager,våkne og vite at man har fri...
Du har sannelig brukt dagen godt,så flott det hos deg:)
Peoner er virkelig nydelige,og så heldig du var med prisen.

ØNSKER DEG EN FIN NY UKE!!