torsdag 13. august 2009

Det merkes....

Ja, det merkes virkelig at sommeren er på hell. Fra å ha de lyse, herlige sommernettene, her høstmørkret begynt å krype nærmere - det er ikke lenger "tussmørkre" på kvelden,
men faktisk mørkt....

Halvveis inne i den siste sommermåneden, kan vi fortsatt håpe på flotte sommerdager, men det går umiskjennelig
mot høst.....

Mens sensomerkveldene blir mørkere og mørkere, er det koselig å kunne tenne levende lys både ute og inne. Er vi heldige, får vi noen lune kvelder fremover, og hva er vel herligere da en å kunne sitte ute og nyte kvelden, i skinnet av masse
levende lys ....?

Så langt har det ikke vært så mange av disse lune kveldene her hos meg, hvor jeg kan sitte ute og nyte. Men, inne tenner jeg masse lys, og koser meg med stemningen som lysene gir....

Her har jeg pyntet et kubbelys med et nydelig kors, som var en del av en "byttegave" jeg fikk fra Låvebutikken - Christinas Interiør....

Lysestaken var jeg så heldig å få kjøpt billig på salg hos Indiska. Meningen var å få kjøpt to, men dette var altså den siste de hadde igjen. Siden lysestaken er ganske stor, passer det fint å ha den stående på gulvet, sammen med skjermbrettet jeg laget
tidligere i sommer.

I går ettermiddag, laget jeg dette skiltet, og skiltet ga jeg i dag i gave til sjefen min, som takk for at jeg fikk se etter
kolonihagen i år også.

Ganske herlig å tenke på, men jeg tror jeg allerede nå kan begynne å glede meg til å kunne leve og bo i Porteien til neste sommer også - lucky me :o)

Dagene raser avsted dere - i morgen er det fredag og helg igjen!

Min helg er i "boks" - det blir 40 års lag til en jobbvenninne på lørdag. Gøy!!! Ellers nærmer jo avreisen til Samos seg med stormskritt, så da må jeg begynne å tenke på hva som skal puttes i kofferten også. Helt ærlig - der sliter jeg litt! Utfordringen ligger i å pakke "lett". Er så alt for mye jeg tenker er "kjekt å ha", og kofferten blir deretter - full!!. Ikke lett det der nei.... ;o)

Da ønsker jeg dere alle en flott fredag i morgen,
og en riktig herlig sensommerhelg!!!!
28 kommentarer:

Hulda sa...

Så vakkert dette var. Nydelig med teppet i kurven, den store lysestaken og de flotte rosene. Stemningsfullt.

Vi merker det også her nord at høsten snart kommer. Kveldene er mørkere her også. Men, som du sier, det er jo koselig å tenne lys og kose seg inne, eller ute på terrassen også. Hver årstid har sin sjarm. :)

Hulda sa...

ps: glemte jo helt å kommentere skiltet du har laget. Kjempefint!

Josefine sa...

Samos høres herlig ut....

Kjempefint skilt du har laget! ja nå går det mot høst...sukk... sommeren går for fort dessverre. Da må vi bare kose oss med lys og varme...noe jeg tror du er flink til:)

God tur!!! Klem

Lyst på livet sa...

Ja, sommeren er på hell og innendørsaktivitetene tar mer og mer over.
Lekre bilder her Hildegunn.

Kos deg i kveld, enten du er inne eller ute :-).
Selv sitter jeg inne. Er lei å tørke opp regnvann og koste bort frø fra trærne :-)

Klem

Tiril sa...

Stemningsfulle bilder ifra deg idag Hildegunn, det er jo koselig innendørs nå detmørkner ute, men litt vemodig og.
Vi var en tur i Kristiansand idag, merket godt på hjemmturen i kveld at det stunder mot høst, jeg er daglig på tur på jærstrendene, og det samles fuglene til trekk nå.
Heldigvis har jeg som du en ferieuke til gode, det blir Nice på oss, gleder meg til det.
Nydelig skilt du har laget til sjefen din, du er så flink til sånne ting du.
Ha en fin helg Hildegunn.
Klem fra Tiril.

Margrethes hus og hage sa...

Ja, nå går det mot høst. Det er både vemodig og litt godt! Jeg koser meg veldig inne en mørk høstkveld med levende lys, men elsker sommeren og de lyse lange kveldene. Alle årstider har sin sjarm :)

Herlige bilder du har! Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

Guttemamma sa...

For en utrolig hyggelig gave å gi !! Nydelige skilt :-)
Samos....når er det igjen?? Er jo så varmt der vet du,bare lette klær i kofferten!! Nydelig den store gulvlysestaken også,liker godt sånne! Den passer så godt mot hønsenettingen!!
Ha en fin kveld videre,stearinlys her og!!
Stor klem

Min stil sa...

Samos hørtes jo utrolig deilig å fristende ut.
Fine og stemningsfulle bilder du viser. Og flott skilt du har laget.
Ønsker deg en god helg sammen med venninnene dine.
Klæm fra Susanne

Kerstin sa...

Levende lys er vakkert.. spesielt på denne tiden av året..I dag følte jeg det var høst også-.. kjølig og et snev av surt ute... uff litt trist syns jeg..Sommeren har ikke vært så alltfor varm og fin,
Men så deilig å kunne reise til Samos da...
Vakre bilder hos deg...som alltid...
God fredag til deg også..
klem kerstin

Christinas låvebutikk sa...

Så koselig!
Jeg er glad i høsten! Syns den er så koselig!! Men føler at en syden tur hadde gjort seg nå ja!! Her regner det troll kjerringer for tiden!!
Ha ei go natt!

huset med det rare.. sa...

Ja, nå er høstmørket kommet.. litt koselig og syns jeg, med stearinlys på frokosbordet etterhvert og enda litt tidligere på kvelden!
Koselige bilder du har tatt og det skiltet var jo kjempefint! Hva er hemmeligheten bak så pene bokstaver om jeg tør spørre?

Ha en fin helg!

Huset på toppen sa...

Så flotte og stemningsfulle bilder,Hildegunn.Høsten er en herlig tid, innekos og levende lys:)Selv ønsker jeg at sommeren skal være her litt til,føler at den har forsvunnet så fort iår!!!g Portveien skiltet ditt er nydelig:)
Ha en koselig og flott venninnehelg!
Klem Linda

sologbolig sa...

Ja, sommeren går nok mot slutten. Men tida vi går inn i nå kan jo være fin den også. Tenne lys ute og inne, håper det skal gå an å sitte på verandaen noen kvelder også. Eg begynte på jobb i dag (torsdag) etter en lang og deilig sommerferie. Kos deg i 40årslag i helga da og gled deg til ferieturen ! God helg ! Klem !

Prinsesse Elin sa...

Jeg digger høsten med inne kos og lys. Enda er vi liksom litt sånn i sommerens tegn her og som i mai som i august skal man gå i shorts og tynne klær selv om det kan være akkurat like kaldt ute som i april. Vi er litt sånn rare vi nordmenn. Her er det ikke alltid været som bestemmer klær men årstid. I går blåste det så kaldt at jeg hoppet inn i varmedressen på jobb. Varmedress og sommer sko!!! Hurra. På nettene er det ikke mer enn sånn sirka 8 grader og 14-15 grader på dagtid. Akkurat slik hadde vi det i mars her. :)
Men jeg merker at det begynner å bli mørkere på kveldene. Kl. 22 er det mørkt og det har jeg aldri lagt merke til før, Så tidlig i august. Men men jeg ser frem til god samvittighet foran symaskinen sene høstkvelder. Nydelige lysestake. Du skulle hatt fått fatt på en til. Skal innom Kvadrat i neste uke. Skal se etter der bare for sikkerhets skyld:)

liven sa...

Ja merker at mørket kommer sigende tidligere nå.....og jeg ville så gjerne hatt sommer en stund til!!
Koselig stemning hos deg Hildegunn og fint skilt du har laget til sjefen!!
Ha en fin helg og kos deg:o)

Alvas hjørne sa...

Herlig innlegg!
Så fine stemningsbilder:)
Og flott skilt du har laget!
Som du sier begynner det å merkes at sommeren er på hell, med andre ord tid for masse levende lys:)
Her har vi hatt regn i flere dager, så det går mest i innesyssler.Utrolig hvor mye en får unna en regndag..hihi:)
Ha en herlig fredag, og kos deg masse!!

Nina sa...

Heisann:-)

For et flott skilt du har laget. Jeg er imponert over hvor flink og kreativ du er. Kanskje jeg kan bestille et slikt til kolonihagehytten til mor?;-) Det hadde jo vært perfekt:-)

Flotte bilder.
Er og enig med prinsesse Elin at det hadde gjort seg med en lysestake til. Hvis du vil ringe til Stavanger og høre om de har flere igjen der kan jeg svippe inn til sentrum å kjøpe den for deg? Ingen problem. Fort gjort i en port;-)

Ha en riktig god tur til Samos. Høres fantastisk herlig ut! Her blir det jobb for alle penga, men jeg og ei venninne skal ha oss en liten tur til Dublin om noen uker. Ikke like varmt, men bare det å komme seg litt bort gjør susen:-)

Ha en strålende helg, og flott fest på lørdag!

Vennlig hilsen
Nina i Stavanger

Christine C sa...

Vakkert og stemningsfullt.
Det går ugjenkallelig mot høst, men tror sommeren har litt mer den skulle ha sagt enda en stund :) Det er uansett koselig å kunne tenne lys i kveldingen, enten det er ute eller inne.

Sjarmerende og stilig skilt du hadde laget!

Ha en fin helg!

lovecountrychabbychicstyle sa...

kjempe fint skilt!

GOD HELG:)

klem Lillan

Therese sa...

Helidg sjefen din, som får et så herlig skilt!!! Vedlig hyggelig å få en slik personelig gave også.

Pakke lett er ikke lett.. nei :O)
Har som regel for mye med meg, men jeg har blitt flinkere etterhvert som jeg har blitt nødt til å pakke til flere (men som regel er det ting med i kofferten hjem igjen som ikke er blitt brukt..).

Skulle gjerne hatt lange lyse kvelder en stund til jeg, men det får jeg jo ikke. Så da gjør jeg som deg, tenner en masse lys og gjør det beste ut av det.

God helg!
klem

Synnøve Olava sa...

Hei!
Så koselig du har det med tepper, roser og tente lys... :O)

Ja, nå har desverre kveldene blitt mørke, og her oss meg er det virkelig mørkt..., ikke noe gatelys her jeg bor, nei....

Men jeg senker persienner og liftgardiner og tenner masse lys jeg også!

Ønsker deg en koselig helg og en flott bursdag!

klem

moni sa...

Så skjønne bilder med koselig steming over det hele. lekkert ed det sammen rullede quilte teppet i kurven og lysestaken på gulvet, helt herlig:) Tror snart jeg skal legge mine quiltetepper sammen for iår i en kurv jeg også å ta frem mer ulltepper og hvitt:) Nå lir det jo mot høst:) herlig skilt du har laget også:)

Du, dete r nesten flaut og si det, men oliventreet kjøpte jeg i sommer og det har stått ute siden. Det er uhyre sjelden at det får vann men det får nok en del regn på seg og elelrs har jeg ikke gjort NOENVERDENSTING! så kanskje det bare er flaks og hell og lykke at det kommer oliven på treet, ikke vet jeg...

ønsker deg ei nydelig helg:) klem monica

hverdagsgodteri sa...

Vakre bilder du viser, -selv om jeg ikke helt er klar for høst og innestemning enda.;)Så utrolig heldig du er som skal til Samos! Jeg var i Pythagorion for 22 år siden, og jeg minnes det som et lite paradis. :)

Viola sa...

Hejsan, vackra stämningsfulla bilder..en så vacker skylt du gjorde till gåva och ha en trevlig lördagskväll, fest är det bästa som finns, klemmer

Pure white vanilla and cats sa...

Hej!! Ville bara sæja att du har en jættefin blogg och skylten va super fin!! Ær ny hær så jag ær inom før att sæja hej!!
Ha en fin helg!!
Kramisar oss 3

Jeanette sa...

åååå herlig stemmning hjå deg Hildegunn.,men det er det jo alltid:))) Flott skilt:))
Ønsker deg også en fin fin tur til Samos^^,) Skulle gjerne vært med:))) Stor klem

Shabby Charm sa...

Hei kjære Hildegunn!

Lenge siden sist. Da var min ferie over og jeg er tilbake i bloggland. Har kost meg lenge hos deg nå. Så fint skiltet ble. Det var jo en kjempefin gave.

Så deilig for deg å reise til Samos da! Vi kom hjem fra 35varmegrader i Spania i går og det er nok like varmt i Hellas. Jeg klarte for engangs skyld å ikke pakke for mye med meg. Hadde med en langermet jakke som jeg ikke brukte. Ellers brukte jeg bare kjoler og topper uten ermer.

Klemmer fra Maia

HobbyMegHer sa...

Så nydelig skiltet var!
Og høst, ja... Vet ikke om jeg er helt klar for den ennå? Men den er jo koselig også, på sitt vis. :0)