fredag 23. oktober 2009

Det er fredag igjen....


U
ps, det er jo fredag igjen...!

Ja, selv om dagene raser avsted litt for fort, så innrømmer jeg gjerne at fredagen er jeg veldig glad i - min absolutte favoritt dag! Er det ikke deilig vel, når klokken nærmer seg arbeidstid slutt på fredagen, å vite at man har en hel helg fremfor seg. Himmelrik, spør du meg!!!

I helgen skal jeg bort, og blir bloggfri stort sett hele lørdag og søndag, så da tenkte jeg at jeg ville blogge et lite innlegg, før jeg inntar tv-kvelden.

I morgen skal jeg til Sandvika, og da blir det en tur innom Sandvika Storsenter. I motsetning til forrige gang jeg var der, får jeg denne gangen tid til å titte innom favorittbutikkene mine, og da er Mols en butikk jeg bare innom. Butikken bugner av vakre ting, og jeg bare elsker å titte på alt det flotte som finnes der. Kanskje skal jeg kjøpe en julegave eller to, og kanskje sniker det med seg noe til meg selv - vi får se.... :o)

En annen herlig butikk, som jeg nylig har oppdaget er ZanZ. "Raidet" vi bloggdamer hadde der under bloggtreffet, ga mersmak, så den butikken skal jeg tilbake til
- helt klart!!

Denne koselige lykten kjøpte jeg på ZanZ. Synest den er helskjønn!!

Det var ikke bare møbler og stæsj som var å finne i den butikken, men også litt planter. Vet faktisk ikke hva denne heter (men det kan sikkert noen hjelpe meg med), men jeg har alltid syntes de er så fine, så da var jo valget enkelt - den måtte bli med meg hjem... ! Siden jeg ikke har grønne fingrer, så gjenstår det å se hvor lenge jeg klarer å holde liv i den. Gode tips mottas med takk ;o)

En annen ting jeg kjøpte, var denne gamle bibelen. Kjempeskjønn, men åhhh, så gammel og slitt! Boken er så absolutt ikke ment å blade i! Men, tanken var uansett å ha den liggende som pynt i et vakkert stillben, så da gjør jo det ingen ting.

Før jeg oppdaget hvor skjør boken faktisk var, måtte jeg jo bla litt i den, og mens jeg blar i boken, finner jeg dette bokmerket liggende i boken - et fint lite blomsterkort. Hm, får meg til å tenke på hvem eigeren av boken var, og hva den betydde for vedkommende.... Bibelen er svensk, og som sagt gammel. Dessverre har jeg ikke funnet ut hvilket årstall boken er trykket, men det er ikke vanskelig å se at den
er svært gammel.

Da vil jeg bare avslutte med å ønske alle dere gode bloggvenner en herlig helg -
kos dere fra ende til annen!!!


40 kommentarer:

Guttemamma sa...

Hei min venn!!
Hjerter på tråd eller hjerteranke heter den planten,en av mine favoritter. Kjempelett å ta avleggere,bar eklipp av en "tråd" sett i vann til den slår litt rot og sett i jord.
Du ,for noen vakre ting du kjøpte på Zanz...og den bibelen,så artig med det kortet inni!! Ja,fredag...kjener som deg. Jobber jo deltid og har bare undervisning frem til tolv på fredager. Som regel sitter jeg på jobb til ca halv fire,for da får jeg unna alle forberedelser til timene på mandag pluss at jeg får rettet en haug med lekser. Og når jeg går hjem da...helg kom til meg!!! Ekstra sliten denne helgen, har blitt litt vel mye på jobben de siste to ukene. begnyyer å få hodet over vannet nå,skal bli deilig å konentrere seg om det som skjer i klasserommet igjen...
kos deg på Mols, husker du tipset om den før jul i fjor og slik fant jeg veien dit....
go'klem og go'helg

Hverdagen vår sa...

Ha en super helg, Hildegunn:) Lykten er nydelig, jeg falt også for den og det ble med en hjem. Fredager er flotte, starten på helgen og en dag vi stort sett bare slapper av-
Kos deg på shopping i morgen-
Klem fra Eli

Huset på toppen sa...

Jeg er så enig med deg,Hildegunn:) Elsker fredager jeg og!! Koselig lykt og den flotte bibelen, så stemningsfulle bilder!!Og hjerter på en tråd klarer du å holde liv i,den krever ikke så mye. Det har jeg selv erfart,jeg kjøpte min i vår en gang og den lever enda:)Jeg har lett for å glemme å gi den vann,men nå fikk jeg en påminnelse at min må få seg en dusj under springen!!Kos deg i Sandvika i morgen, koselig med shopping lørdager og ha en fin helg!!
Klem Linda

lavendel mio sa...

Fredag er topp!!
Nydelige ting du har kjøpt...den lykten var nydelig:)
Ønsker deg en fin helg,klem Hanne:)

♥ Pia..... sa...

Hej...vad fina bilder..stämning så det förslår..lyckost som får besöka ZANZ..en av mina favoriter..lyktan var superfin..ha de gött..Pia

Marianne sa...

Hei Hildegunn!

En helt nydelig innlegg du har laget til oss i dag :) Så moro med kortet du fant da! Ja, Zanz og Mols er to store favoritter. Ellers er Country Chic i Vibesgate min store favoritt.

Ha en fin helg kjære deg!

Klemmer fra Maia

lovecountrychabbychicstyle sa...

så nydelige skilt du har laget under her!:O) Er det også risseteknikk? :)
Kose deg på sandvika storsenter, vi skal på ikea vi:) så blir litt shopping i helga:) Til Linneas barnerom:)

god helg!!

klem Lillan

-Mia- sa...

Nydelige bilder, og den blomsten er så fin! :-) Ha en fin helg, og god shopping!! :-) Klem-Mia

Ellemeller sa...

Guuri so fine bilete du viser!! Planten er vakker, slik vil eg òg ha:)

Ynskjer deg ei fin helg!

Anita

My home is my Castle - by Kari sa...

Så mye lekkert du fikk kjøpt på Zanz..Kjempemoro når man finner n oe man faller for :)
Den blomsten har jeg, har hatt den noen år og skjønner faktisk ikke at den lever enda hehe.. Veeeldig lett å stelle for en som glemmer å vanne ;)

Ha en fin helg Hespe og kos deg imorgen :)
Klem,Kari

ANETTESHUS.COM sa...

Nyyydelige bilder, Hildegunn!! Ha en strålende helg! Kos deg med shopping:)

Klem Anette:)

Edda sa...

Kos deg på Sandvika stor senter...der har jeg ikke vært på flere år....Mols har jeg ikke hørt om før...ja får sjekke det ut en dag...har en venninne som jobber på Ilse Jacobsen...så får ta en lunch der med henne kanskje da:)
Klemmer edda

Maja sa...

Gamle bøker er flotte som pynt!
Kos deg på tur i helgen;)

Fru Fjeldhammer sa...

hei hei..
dorothea ligger på triaden lørenskog storsenter... vet du hvor lørenskog er..? (regner med det siden du bor i oslo?)

Butikken er verdt et besøk ja..

Ha en fin helg..
klem

Kjeruben sa...

Å så mykje fint du har fått med deg fra Zanz! Og heilt enig det er ein butikk verdt besøket!

Men kjøpte du bibelen der også?!? Kjempefin! (...og litt misunnelig for at ikkje eg såg den først ;-) hi hi)

Nettelita sa...

Helt enig med deg Hildegunn.. Fredagen er ukas høydepunkt! En nydelig dag.. Da koser vi oss med god mat og gullrekka på tv, og fryder oss over hele to dager med fri! :) Det vil si, så sant jeg ikke har jobbehelg da.. Som sykepleier slipper man liksom ikke unna disse helgene! :(
Den blomsten er helt nydelig. Det originale navnet er Seropegia mener jeg, men den blir bare kalt " hjerter på tråd". Jeg har hatt den før, og jeg klarte å bevare den leenge. Og jeg har ikke grønne fingre. Så det er en lettstelt plante!

Kos deg masse med shopping på Sandvika storsenter i dag.. Jeg tok ofte turen ut dit når jeg bodde i Oslo! Det er jo blitt så stort og fint nå!
Så ha en deilig helg kjære du.. Vi ligger hjemme i svineinfluensa karantene.. :(
KLem klem

Lena sa...

For noen fine skatter du fikk deg på Zanz! Lyslykten var flott - blomsterranken ligeså. Men mest av alt falt jeg vel for bibelen! Det ble kjempefint!!!
Ønsker deg en hyggelig helg - nyt den!
;o)

Kort og Søm sa...

Så mange fine bilder, og gamle bøker har jeg veldig sansen for. I familien har vi en liten bibel fra 1799. Noe spesielt med gamle bøker!
Ha en riktig god helg,
klem :o)

Lunalu sa...

Bibelen var vakker, gammel og sjarmerende. Og så artig at du fant et bokmerke inni den - det får jo tankene til å spinne! Veldig dekorativ i et stilleben!
Lykta var bare nyyyydelig - jeg vil også ha ;-) hi hi!
Har ikke så veldig grønne fingre jeg heller - ihvertfall ikke når det kommer til stueplanter -har en eføy nå - og den har overlevd en måned nå...så det er bare å krysse fingrene videre!!!
God tur til Sandvika i dag - håper du finner både noe fint til deg selv og gjør noen julegavekupp!!!
Helgeklem fra Lunalu

MonaLisa sa...

Hei vennen:) Så fine bilder da - herlig lykt og skjønn bibel. jeg har to sånne hjerter på ranke blomster.... De er forholdsvis lette å ta vare på, mine står i stuevinduet og får passe med venn.. he he. Ha en super helg. klem

liven sa...

Hei Hildegunn!!
Så koselige bilder.....
skjønn lykt og denne bibelen var vel fin!!
Var innom Zanz i sommer og synest det var en utrolig fin butikk!!
Hjerteranken er grei å få til....har et par stk her! Vannes innimellom og er en takknemlig plante!!
Kos deg i helgen:o)
P.S. har du fått mail fra meg???

The Créme House sa...

Hjerter på tråd - hjerteranke - pletter i luften... kjært barn har mange navn! God tur til Sandvika, da! Klem fra Gro

Randi sa...

Høres ut som en innholdsrik helg. Her i distriktet har vi fått masse flotte nye butikker, men ennå ikke ZanZ...og den kunne jeg tenkt meg her jeg også.
Fin lykt og utrolig flott bibel. Hadde været moro å visst årstallet.

Ja fredager er og blir best:-) skal ha jobbhelg jeg nå...

Du får kose deg masse masse

klem

M sa...

Så skjønt det lille kortet var....kanskje det er det som vi kalte "jesusbilder" da vi var små? Små "bokmerker" til bibelen, jeg har en liten eske full av de.....vi byttet i kirken og på søndagsskolen..
Klem,M

Landcharm sa...

Fine bilder - God helg!

Modern Country sa...

Hei Hespe!

Juleskiltene dine var så flotte!! Gleder meg enormt til og følge bloggen din gjennom adventstiden. Husker tiden i fjor med så mye glede, alltid mye stemning med vakre tips og ideer.

Håper du får en riktig hyggelig kveld, og at turen til Sandvika var vellykka. Mols har fine Layouter i reklamene sine.

Ha det koselig også i kveld!
Klem Aina

Hulda sa...

Dette var nydelig! Så heldig du var da, som fant det lille kortet i den gamle bibelen. Det er ofte slike merker som ligger igjen i gamle bøker. Så heldig du var med den lykta også, i tillegg til bibelen. En slik kunne jeg tenkt meg, ja. :)

Fredags ettermiddag når jobben nærmer seg slutt, er fantastisk! Man blir i så godt humør!

Kos deg i helga, Hildegunn :)

Hulda sa...

Ps. bildene dine var så vakre! Glemte rent å si det. :) Flott det med den åpne bibelen og kortet.

Marias skriblerier sa...

Deilig med litt bloggefri innimellom ;) Jeg var på Sandvika Storsenter idag jeg! Fikk shoppet litt på Panduro Hobby blant annet.. JIPPI! :) Men det var mange mennesker der... man blir jo supersliten av å traske rundt sånn! Men gøy å komme hjem og se på det fine man har fått med seg i handleposen. Fine bilder du viser! God helg til deg! Klem.

Margrethes hus og hage sa...

Så koselige bilder! Den gamle bibelen var nydelig, og den har nok betydd mye for den som har eiet den.

Håper du koser deg masse med alt du skal i helgen. Hilsen Margrethe

GryNoKa sa...

Jeg er enig med deg, fredag er beste dag i uka!
Koselige bilder som alltid hos deg.
Her fyres et i ovnen, det er rim på alle markene omkring....
Tenkte jeg skulle ha meg en tur ut og se etter lit mose og kongler.

Ha en vidundelig søndag!
Klem : )

Hulda sa...

Heisann! Er du kommet deg hjem? Håper du har hatt det fint!

Hulda sa...

Hva syns du om snehvits strømpe da? ;) ;) Så deilig med peppes!

Hulda sa...

Hihihi... skjønte du hadde mye på hjertet. ;) ;)

HVIT PERLE sa...

Nydelige bilder:)

Klem Nina

OdaAnna sa...

Håper du har hatt en fin helg og at du har kost deg:) Ønsker deg en flott ny uke!

Maliva`s verden sa...

Hei,skjønner at du har kost deg i helgen.Ble nok litt shopping også kan jeg tenke meg?
Ble litt nysj.på hvilket teppe du har kjøpt hos meg jeg nå vøttu..Har nemlig kjøpt meg en fillery selv fra Lama...Kan det være den samme?hi-hi. God ukestart til deg fra Maliva

Therese sa...

Hei Hildegunn, håper du har hatt en deilig helg og at du fikk gjort/shoppet ;o) alt du hadde planer om (og kanskje litt til...).

Jeg har aldri vært hos Zanz, skulle gjerne, men det har liksom ikke blitt slik - nettsidene deres har jeg hatt under "oppsikt" i flere år !! Fine ting du hadde kjøpt deg der :)

Har blitt lite blogging på meg i helga - har syke barn hjemme (heldigvis er sambo`n hjemme) så det har blitt mye "pusling" med dem da! Satser på at gryntingen uteblir, men det er vel en hvis fare for at de baseluskene har kommet innenfor våre dører..... Jeg har bestemt at hverken sambo`n eller jeg skal "rammes" av gryntebaseluskene, så da blir det sånn ..... (krysser fingre for det i alle fall).
:o)
Ha en fin ettermiddag og kveld !
Klem

Min Verden Hanne sa...

Nydelige stillebenbilder :) Så flott med den gamle bibelen. Jeg er så heldig at jeg har arvet en og den ligger fremme til pynt - der er det også sånne koselige bursdagskort og andre kort som den som eide bibelen har tatt vare på. Det er utrolig spennende hvem som har eid det gamle - synes du ikke? Håper du har hatt en smashing helg og fått masse shopping :) Hanne

Anne sa...

Nydeleg hjarteranke du har kjøpt deg:)
Mi yndlingsplante, både fordi den er så vakker, men og fordi det er den einaste blomen eg får til å overleve!;) Berre gi han litt vatn kvar dag, det viktigaste er at han aldri tørkar ut:)Flotte hjarter du har laga og.
Klem Anne:)