fredag 16. juli 2010

"Hoderisting"... ;o)Dere husker kanskje at jeg skrev i et tidligere innlegg om skattejakten min i den gamle gardfjøsen hjemme i Nordfjord, og mamma og pappas hoderistende reaksjon på funnene mine...? Her er funnet som virkelig fikk dem til å lure på sin yngste datter, for sånt skrot tar man da vel ikke vare på ;o)

Hi, hi
- skrot for noen og skatter for andre
- jeg synest iallfall speilet er bedårende vakkert... :o)


Dette gamle speilet havnet altså av uante grunner i skrothaugen i gardfjøsen. Kanskje har gårdsjentene hatt det hengende i fjøset, for å slenge et blikk i det, før de møtte frierne på setrevollene når dagens pliktarbeid var utført... ;o)


Jeg bare elsker patinaen
- både på rammen og selve speilet!


En rusten krok med et kraftig hampesnøre
fungerer som oppheng.


Avskallingen på rammen og det krakkelerte speilet er et bevis på at speilet er gammelt, og har fått sin patina gjennom årenes løp - synest det er sååå flott!!!


Ikke bare utøvet mamma og pappa "hoderisting" over det de mente var gammelt skrot - også denne flotte Mailegen skapte furore - ikke kunne de forstå at deres godt voksne datter skulle ha en tøykanin.... Hi, hi - de om det, jeg har lenge vært begeistret for disse skjønne Mailegene, og da jeg kom over denne på en liten shopppingtur i Stryn, ja da var jeg solgt! Og mamma og pappa - dere må jo ikke glemme at jeg er minstejenta, så da er det vel greit, eller...?


Foreløpig har jeg ikke funnet den perfekte plassen til speilet, så enn så lenge utgjør det og Mailegen et søtt lite stilleben på fjøskrakken min :o)

Tusen takk for alle koselige kommentarer på "Frøken barndomsminne". Inne hos Moseplassen er nå avstemming i innledende runde igang, og synest du mitt bilde fortjener en finaleplass, blir jeg veldig glad for din stemme ;o) Du kan stemme på mitt bidrag, eller noen av de andre kandidatene

Da står helgen for døren igjen, og i morgen blir det venninnetreff med mat og godt i glasset. Forhåpentlig tillater været at balkongen kan inntas - finnes jo ikke noe deiligere enn å nyte en lun sommerkveld ute!!Ellers blir det å pakke "snippsekken", for på mandag flytter jeg inn i Portveien :o)

Strålende sommerhelg til dere!!!


Jeg har registret bloggen min på bloggurat; http://bloggurat.net/minblogg/registrere/4f8e5b1759344253517d968101d6412e81b074c1

46 kommentarer:

aase sa...

Hadde vært gøy å høre hva det speilet hr vært med på ja...det kunne nok fortalt mye.....

Å du da heldiggrisen.....Portveien....min drøm ja!!

Hulda sa...

Virkelig et sjarmerende speil, Hildegunn! Hadde jeg funnet det kan jeg love det hadde blitt med hjem. :) Så fin ramme, og stilig at det er litt svart på selve speilet. Fin patina. Herlig den kaninen din også. Den var så fint kledd, i litt duse farger. Passet jo så fint der du har satt den, syns jeg. Søt krakk også. Fant jo også et lite speil i sommer som jeg ble så begeistret for. :) Kos deg i Portveien! - Lykke til i konkurransen! -

Min stil sa...

Hei vennen.
Ja det speilet var virkelig vakkert. Skrot for noen er skatter for andre.
Ønsker deg en trivelig helg.
Klæmmer fra Susanne

Hulda sa...

Glemte jo helt å si at bildene er så herlige også, virkelig inspirasjon!

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

Hehe det er bra du fortsatt kan overaske dine foreldre☺

Speilet var aldeles nydeleg♥
Og Maileg...blitt forelska eg og etter at eg vann ei Mailegkanin for litt sia☺

God helg Hildegunn♥

Klem M♥

Martilie sa...

For et nydelig speil, sååå sjarmerende. Tenker det gjør seg med lyslykter som lager mønster i speilets sjatteringer... Drømme drømme..

Kos deg masse med venninnetreff og Portveien!

Jeg skal kose meg på hytta, uten nett, med snuppene mine og bare plukke skjell, samle drivved og nyte dagene. Kanskje bade og nyte strandlivet (hvis været tillater)
Snille mannen skal beise huset hjemme :)

GOD SOMMER!

Klem

minishabby sa...

En kan jo ikke kaste et så nydelig sepil. Hadde kjent hjertet hoppe både to og tre ganger selv jeg hvis jeg hadde kommet over det.
Heldiggrisen;)
Håper du får en fin helg Hildegunn.
Klem fra meg!

Emmas Verden sa...

nyyyyydelig speil Hildegunn :)) en virkelig skatt..
ja vi er nok litt rare..ikke rart det blir hoderisting ;)) jeg har en svigerfar som bare ler og rister på hodet når han ser hva jeg drar med meg hjem ;))
kos deg med venninner og ha ei fin helg kjære venn :))
god klem til deg..
Anne♥

Mona. sa...

Hei på deg,så herlig et speil......klart du måtte ha det !!! Og jeg har veldig god kunnskap om ristende hoder,så ikke bry deg......for det går aldri over !!!! Av meg har enkelte ristet i ca 40 år........og de skal bare holde på......heheheee :) Jeg har et lignende et,som mamma skulle kaste,men heldigvis ble det ikke slik........jeg tror ikke det har blitt vist på bloggen,i og med at jeg ikke har det her hjemme......det ligger på vent,sammen med et x-antall skatter....! Og så har du fått deg kanin........vet du,jeg liker dem også så godt,men har ikke følt at jeg kunne ha slike,jeg som ikke har unger.......men nå kan jeg vel ? Hehehe.......din var så nydelig,i de sommerlige fargene.....! Håper du får en fin kveld med venninnene dine,på verandaen,i kveldssol......og god tur i Portveien. I det hele tatt,GOD HELG :) Klem fra nord.

Anonym sa...

Skjønt speil,dette rister ikke jeg på hodet av,eller jo jeg rister på hodet, men loddrett. Ha ei flott helg og kos dere på jentekveld. Jeg vil også ha tøykaniiiin,uhu. :)) Klem.

Anonym sa...

Portveien? Heldige du. :)

Solveig sa...

For et funn, Hildegunn! ( rimte gjorde det og:o))) Jeg bare elsker speil og spes de som er skikkelig gamle. Synes kaninen din gjorde seg godt der ved siden av. Skikkelig schabby chic spør du meg:o)))
Ønsker deg flotte sommerdager.
Klem fra Solveig

Anonym sa...

He, he ser for meg ansiktsuttrykkene deres ja.. , men slik er det for meg også..!;-)
Ha en fin, fin helg min venn,
klem Hege.

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

hei på deg...
så flott et speil, er selv blant dem som nyter synet av krakeleringen... jo mer jo bedre..herligt!!
dette var en virkelig skatt,- kmen kjenner igjen reaksjonen..hi-hi...

sommeren er reddet med litt bruktfunn i bagasjen..
klem og fin helg,- så lenge....

Jane sa...

Hehe... skulle gjerne sett for meg ansiktsuttrykka til foreldra dine når de så du tok med deg det speilet.
Det var jo simpelthen nydelig det speilet der <3
Skulle gjerne visst hva slags historie det har.

Ha en fin helg.
Klem Jane!

Butterfly sa...

JEg har ingen problem med å se hvorfor du tok med deg dette speilet. Men det er jo en gang slik at vi ser forskjellig og dermed velger ulikt. Det er vel det som bidrar til at det er mulig å finne så mange skatter rundt omkring.....

Jeg har også en liknende kanin, som jeg fikk i brusdagsgave for flere år siden ;O) Der jo bare koslelilge!!

Kos deg med jente middagen, vi krysser fingre for at balkongen er et sted å tilbringe kvelden!!

Kos deg masse og ha en fin helg!!

klem fra Yvonne

Crinoline sa...

Speilet er vakkert,Hildegunn.Godt at noen ser gull der andre ser skrot,hi,hi.Dette speilet hadde garantert blitt med meg hjem også. Den gamle fjøskrakken er også flott.Ønsker deg en god helg.Klem

liven sa...

Det er så koselig med disse gamle tingene....og jeg vet hvordan det er å bli ristet på hodet av :o)
Skjønn Maileg også...der har jeg bare noen julemaileg :o)
Får nå være måte på barnslighet...hihi.....
Og vet du...jeg gleder meg sånn til du skal flytte i portveien..fniiis....synest det høres fantastisk koselig ut Hildegunn :o)
Ha en fin helg.....og håper dere får sommervær nå da!!!

lavendel mio sa...

Vakkert speil du har reddet fra skrothaugen:)Nydelig stilleben!
Har en som rister på hodet jeg også, men da sier jeg: har ikke peiling på slikt du vennen:) Min mor har en gammel dør som hun vil kaste, men jeg nekter henne det, den ville jeg ha!! Hun lurer på hva i all verden skal jeg med den stygge døren??:)Pynte med sier jeg:)Er det rart at de lurer:)
Ønsker deg en fin helg, klem Hanne

Alvas hjørne sa...

Skrot?
Enda godt du fikk reddet det med deg!
Nostalgisk og utrolig vakker vil jeg si:))
Elsker slike speil med flekker i glasset.
Ha ei strålende helg Hildegunn!

Thing sa...

Imponerende godt øye for skatter du!
Jeg tror du er godt trent :)

Sommerklem

Siljes Hobbyrom sa...

Så utrolig flott med slik gammel patina! Er selv på jakt etter slike, og ditt var jo bare nydelig! Skjønner veldig godt hvorfor det skulle være med hjem :o)

Ha en strålende helg!
Klem Silje

Magnys Lille Krinkelkrok sa...

javisst satt eg godt... kjøper gjerne en stol ved neste besøk..
kose deg videre i sommeren..
klem¨¨*

Livet i Parkvegen sa...

Heisann!
Så flott speil, slikt noko kan ikkje kastes!! Lenge siden sist nå, kjekt å sjå at du har det bra og koser deg på ferie. Det er eit vakkert sted du er oppvokst på! Ha ein flott sommer vidare:) Klem fra meg i Parkvegen!

Regina sa...

hi hildegunn,
the old mirror is fantastic.i love it
ha en fin uke,
klem regina

Randi sa...

Hihi... Er ikkje alltid så lett å få forståelse for interessen for gamle slitte ting nei... Skulle ønske sånne gamle ting kunne snakke, fortelle om alt det har sett og hørt... ;-)
Masser av sjel i det speilet der!
Ha ei flotte sommarhelg vidare.
Klems

salige lavendel sa...

Da har jeg vært inne og stemt på deg =) Fint gammelt speil du fant. Vi må nok finne oss i litt hoderisting vi som liker det litt shabby, hihi.

hjemme bra sa...

Hallo igjen.
Eg har stemt på din frøken snitt. Lykke til, håper du når langt!
Flott det gamle speilet du fann! Og kanina var skikkelig søt. Det speilet har nok mange historier å fortelle...
Nyt dagene i Portveien!

Christinas låvebutikk sa...

Hehe! Ja de ser jo på det gamle som søppel ,mens vi ser på d somt fine skatter!!
Så søte disse maileg kaninene:)
Ha en god sommer videre!
Klem fra meg!

Kjersti sa...

Helt fantastisk speil Hildegunn .o) Så artig å finne, og så morsomt med reaksjonen til dine foreldre... Mine har sluttet å la seg overraske over hva jeg drar med meg hjem heldigvis, selv de nok himler litt med øynene en gang i blant...
Ha en fin søndag
Klem fra Kjersti

Hverdagen vår sa...

Hei kjære venn-

Nydelig speil og tenk om vi kunne vist litt av hva damene som har sett seg i speilet har tenkt på, men vi kan jo drømme og prøve å tenke oss hva de kan ha tenkt på.
Håper du fortsatt får en fin sommer, i dag er det nydelig vær, som skal "Nytes" i bilen, men med medbrakt niste, drikke, barn, og hund og med mål om fjell og vann og ikke minst se jenta vår igjen som har vært på ferie alene med bestemor, ja da er det en glede og sette kursen mot andre kanter-

Nyt dagene, Hildegunn!

klem i fra Eli

Mitt hvite hus sa...

Heisan vennen..

ååå for et sjarmerende speil...jeg har også med et slikt gammelt speil med hjem... kan nesten ikke se hvem som er der inne...

kikket raskt igjennom her hos deg... så utrolig flott rommet ble... så herlig grønnfarge... skal kikke litt til å lese litt nøyere her hos deg..

nå er det snart Portveien for deg...

kos deg og nyt dagene..

klemmer O))

ANETTESHUS.COM sa...

For et nyyydelig speil, Hidegunn!! Ha en fortsatt FIN SOMMER!

Klem klem
Anette:)

Datt sa...

Oh my God, jeg eeelsker det!! :D

Silje sa...

Nydelig, gammelt speil! :D Kos deg MASSE i portveien! :)

FORTSATT GOD SOMMER!!

Stor klem fra meg :)

Miss Mette sa...

Hei Hildegunn…
Jeg elsker skattene dine ♥ Nydelig det speilet!!! Det samme syns jeg fjøskrakken og Mailegen din er ♥ Skal også ta en titt innom Moseplassen – har ikke hatt tid til å sette meg ned før i dag! – har vært så utrolig deilig være her siden onsdag… og da må sol og varme nytes :) hørtes koselig ut å være i portveien :) gleder meg til å se bilder… Ønsker deg en flott mandag, sommerklem fra Mette

Elin med Draumesidene sa...

:)Kjenner igjen den der bevegelsen på hovuda til folk, ja! Nydeleg speil! Skjønt og slete. Vakkert! Du finn nok ein perfekt plass til det!

Ha ei flott veke Hildegunn!
Klem frå Elin♥

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

Kjempe lekkert speil.. en SKATT såør du meg!
Nydelig patina!! :) Og maileg kaninen passet fint sammen med speilet! :)

Ha en fin NY uke forran deg!
Klem S

Simones Country Home sa...

Ja det skjønner jeg godt du ikke kunne kaste da ja, det var jo bare kjempelekkert. ;o))

Ha en super uke.

Klem Simone ;o)

Guttemamma sa...

Ååååå, her inne er vi alle helt enige i at dette er et funn iallefall!!
Herlig å lese om ferien din så langt, og flotte bilder du har tatt!! Så blir det vel greit med litt gresk varme om noen uker også!!
Jeg vasker klær på spreng....huset flyter og hagren er ødelagt av regnet...men jeg skal nok få hodet over vannet i løpet av uken..
klemmer så lenge

Randi sa...

ååååååååå...så godt som jeg kjenner meg igjen!! vi er nok mange som har det sånn.
Det speilet var nydelige Hildegunn! skjønner så godt at du ville ha det med deg hjem.
Om det bare kunne vist oss hvem som har sett i det speilet....

ha en fin sommerkveld:-)

Tyra sa...

Så nydelig det speilet var! Krakkeleringene så jo ut som blomsterrosetter! Virkelig fint! :0)
He en skjønn uke!

Hilsen Cathrine

anne -moseplassen sa...

Og finaleplass ble det gitt :)
Gratulerer med den, og lykke til videre!

(og for et lekkert speil!)

Livs Lyst sa...

Sånn et nydelig speil da! Så herlig karakelert og gammelt og sjarmerende...!!

Og så hadde du tatt så stemningsfulle bilder syns jeg.

Håper du koser deg i sommer-Norge!
Ha en fin dag videre!

Klem fra Liv

merethe sa...

Speilet er kjempelekkert. Det likner veldig på et vi fikk av noen....samme opphengskrok :) Her regner det for tiden...men tusler i hagen alikevel. Rosene er så nydelige og de må luktes på og sees :)) Kos deg i portveien.
Klem fra Merethe
pst...så søt en kanin...

HobbyMegHer sa...

FOR en herlig skatt du har kommet over! Det hadde blitt med meg også, hadde jeg kommet over et slikt. :0)
Skjønn kanin også!
Kos deg med dine nye ting, og ha en flott sommer! :)