torsdag 10. april 2008

Best og Pest


Oi, oi, oi…. Litt av en utfordring du ga meg der Lene!! Fy og fy…
Hi, hi, vil jo helst vise det som ser bra ut, og skjule det andre – men den gang ei – her er det bare å krype til korset og innrømme det at under overflaten er ALT kaos…

Måtte riktig sette meg ned og tenke litt over hva det er jeg oppfatter som best, og hva er pest…Man fyller jo huset med mye stæsj av ulike slag, noe jeg for øvrig er en ekspert til. Elsker hjemmets duppeditter, og er VELDIG glad i ”tingene mine”. Likevel, når alt kommer til alt, så er disse tingene bare ”døde” ting som lett kan erstattes.

Derfor har jeg bestemt meg for at gammelt er best.
Jeg er ikke av de heldige som har arvet mye, men desto mer glad er jeg i de tingene jeg faktisk har fått. Spisestuen min foreksempel , er jeg veldig glad i. Ikke fordi den er spesielt gammel, og heller kanskje ikke spesielt pen. Saken er den at det er besten som har snekret den. Det å vite hvor den kommer fra, og hva som skjuler seg av historie bak, akkurat DET er det som gjør at jeg er så glad i den…

Stolene er ikke behandlet siden besten laget de rundt 1940 (trolig før), og har derfor den naturlig slitte stilen – godt brukt, men samtidig, også pent brukt.


Bordet fant jeg hjemme på verkstedloftet i en skrøpelig tilstand. Bordet som har vært brukt som snekkerbord for besten, hadde så absolutt sett sine beste dager. Med hjelp av pappa og litt beis, ble bordet – etter mitt skjønn- kjempefint, og sammen med stolene utgjør det spisestuen min.


Kaffeserviset har jeg fått av mamma, som i sin tid fikk det i bryllupsgave på slutten av 50-tallet. Alle vi søstrene ”siklet” lenge etter dette serviset. Ettersom det ikke ble brukt av mamma, valgte hun å gi det bort, og siden vi alle kunne tenke oss det, ja så ble det loddtrekning, og jeg var den heldige…


Duken broderte mamma som ung, engang på 50-tallet.


Den lille sølvplettskålen har jeg arvet etter besta.

Dette er altså noe av det jeg har i hjemmet mitt som jeg er ekstra glad i. Og da var det å gå videre til det som jeg ikke er så veldig stolt av (rødmer nesten her jeg sitter over å vise dere disse bildene - dere får eventuelt bare lukke øynene...)

Kaos er pest! Da tenker jeg spesielt på hvordan hobbyrommet mitt ser ut –
eller rettere sagt - det ser ikke ut i det hele tatt.....

Oi, oi, oi, hvordan skal det være mulig å finne noe her da…?

Dette er liksom plassen der jeg skal sitte med kort- og annen hobbyproduksjon,
men hvor i allverden er benkeplata....... :-(

I forsøk på å organisere, har jeg laget
"team-esker" for stemplene mine.
På boksen står det "blomster, sommer"– og her finner du - JUL
snakk om KAOS
Det var DEN organiseringen..!!!

Lett å lage sommerkort når det er julestemplene som
dominerer i denne eska....

Da jeg flyttet inn i leiligheten, ble denne ledningen løsnet fra da jeg skulle male, siden har den bare hengt og slengt....
(er bare litt over x år siden jeg flyttet inn....)

Jeg vet det, det var disse hyllene som skulle opp…. Saken er den at jeg for en tid tilbake hadde store ambisjoner, hyller og hylleknekter ble kjøpt inn. Og ettersom jeg har betongvegger som er helt umulig å få noe som helst borr til å borre i, ble det investert i ”slaghammer”. Det måtte være tingen tenkte jeg!!! Borret i hus, og jeg setter i gang.....

Men NEI!! Etter å ha slitt ut eller brukket flere bor, ga jeg opp. Hyllene ble plassert tilside sammen med alt det andre rotet, og siden har de stått der. Slaghammeren ligger lang, lang under senga og ”fniser rått” til meg hver gang jeg overhode tenker på den….

Åh, som jeg hater å innrømme det, men her trenger jeg hjelp!! Så nå venter jeg bare på at den fantastiske ”handymannen” skal ringe på døren…

Sånn - da er det avslørt!! Sitter her et lite øyeblikk og rødmer og er litt småflau over å ha vist dere inn i kaoset mitt, men ombestemmer meg raskt - litt kaos finnes i alle hjem (og det er mere en jeg viser..), og de som ikke tør å innrømme det, ja de.......

Da er det min tur til å utfordre noen nye til "best og pest". Det jo mange av dere som alt har hatt denne, men kan ikke se at Lykkelene og Litt av min verden har det, så utfordringen sendes herved videre til dem... :O)

24 kommentarer:

sol&bolig sa...

Hei! "Best tingene " dine var nå bare heilt skjønne, stolene, bordet , duken.... og ekstra stor pris setter ein jo på dem når de har ein slik fin historie. Pest har vi vel alle !!! Når mitt arbeidsrom ser som værst ut (og då e' d' gale!) så brukar eg å si til meg sjøl at det er tegn på kreativitet!! Hehe!! Ha ein fin dag!

Garden Angel sa...

Heeeei!
Du de best tingene var jo bare såå koselige da:)
Det er så koselig med arvede ting med minner og sjel!!!
Og ikke rødme over rotet ditt du;)
Det er nok av rot i de tusen hjem!!! Jeg er visst sistemann ut av oss tre jeg. Skal prøve å få lagt det ut ikveld...Ellers så blir det iallefall imorgen...hjeelp
Ha en koselig kveld!
Klem fra meg(",)

Hulda sa...

Likte veldig godt best-tingene du viser fram. Veldig fint bort og stoler, duken var nyyydelig, så heldig du er som fikk den også. Rot har vi alle sammen, har noen skap her som ikke ser ut innvendig...

Therese sa...

Å, næmmen tusen hjertelig takk for utfordringen ..... :o) Lover, jeg skal vise best og pest (som det er mye og ta av). Jeg må bare få dette fotoapparatet mitt til å fungere igjen.

Best tingene dine er skjønne, det er noe spesielt med ting som har en "historie". Pest ting har vi jo som du sier alle - bare vent skal du få se!! :o)
Ha en fin kveld, klem

Tiril sa...

De best tingene var jo bare herlige Hildegunn, de koppene ga meg følelsen av noen min mor hadde , kan jeg spør om der står Stavangerflint under? har og fått denne utfordringen... har ikke vist pesten ennå, feigingen!!! koselig spisebord, skikkelig håndverk den gang.
Ha en fin kveld stor klem.

Anonym sa...

Herlige best ting:)nydelig koppesett. Pest har vi alle,jeg har f.eks litt for mange ledninger og litt for lite lister i stuen:)

tulipanerogkrystaller sa...

God kveld og takk for kommentar.
Besten din er kjempefin. Så artig å ha noe som besten din har laget selv. Ekstra stas da. Og de koppene er helskjønn. Mye fint å dekke opp på spisestuen med.
Og pesten din. Helledussen. Må da være så pass:-)
Ønsker deg en riktig god helg. Klem Marit:-)

borghild sa...

Kjempegode bester du har! Det er slike ting en aldri kan få nok av! Ting med historie, og ting en har arvet eller fått... Og din pest var da heller ikke gal;-) Er jo bare litt rydding, så blir det så fint atte!;-)
Ha en fin kveld! Klem B:-)

Lene sa...

Har besten din virkelig snekret spisestuesolene dine??? Såå moro! Jooo, det er virkelig knallfine!! Og historien bak de andre tingene dine - bordet, duken og ikke minst serviset... Det gjør jo bare tingene enda mer verdifulle, i tillegg til hvor flotte de er!! Dette var kos :))

Og like kos med pesten, da. Tror vi må være i familie, du og jeg - virkelig orden i sysakene, ja ;)) Og sabla ivrig, sånn med en gang når saker og ting skal ordnes opp i. Men går det ikke på noen av de første forsøka - gir man opp - og ser seg heeeelt blind på det halvgjorte, hihiiii :)

Takk for pesten og pesten, kjøre søster ;) Og sov så godt :)

Goood klem :)

tinemor sa...

Best var så skjønne ting. Det blir noe eget med dem når de har en slik "avstamning".
Litt gøy med pesten å. Ingen av oss liker vel egentlig å vise det. Derfor ekstra gøy med denne best& pest.
Men det var ikke så ille da! Dette kan du jo strengt tatt ta tak i... Værre her da syns jeg, når det er naboens rot utenfor. Kan liksom ikke sette igang å rydde der... Eller kan jeg..... ;-)

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Så gøy å ha koselige gamle ting som betyr noe for deg!
Rot rundt omkring har vi vel alle og enhver..

Det er nesten like mye rot på "arbeidsbordet mitt"!
Flytter rotet fra et sted til et annet av og til..
God helg til deg, Hildegunn!
:O)

chatrine sa...

Heihei!
Besten din var nå fin da! Mange gode minner, både i møbler og ting. Serviset skjønner jeg godt "dere sloss om" :) Det var jo helt nydelig!
Pesten din likte jeg godt, for sånn er det hos meg også;)Borsett fra at jeg har sånne hobbysaker over hele huset;) Å tru meg, om du skulle finne på å rydde der, så finner du ingentig likevell;)
Go helg til deg!
Klem fra chatrine:)

Pernille's ting og tang sa...

Gu så hærlig pest du har! Det er så artig å se at andre har det slik som meg! Hi hi hi, men jeg syns enkelte av pestbildene dine er riktig så sjarmerende. Og løse ledninger. Hmmmm, jo det har jeg også. Hi hi.

Men Bestene diner er jo bare såååå nydelig. Spisestubordet og stolene r jo så vakker og med sjel i. Det er noe som betyr mye for meg. Arveting setter jeg stor pris på og dine er jo bare nydelige:)

Tusen takk for en koselig kommentar fra deg:)

Ha en hærlig helg og kos deg masse.

Tror jaggu jeg må studere bildene en gang til. Hi hi.

Klemz

liven sa...

Heisann!! Nydelige best bilder!! Så fin spisestue:)Og kjempefine arveting!!
Og pesten er det litt av i alle hjem:O)
Tusen takk for kommentar.....ja jeg er heldig med den og vi får håpe på en nydelig sommer!!
Ha en fin helg:O)

Anonym sa...

Flotte greier! Kjenner godt til det rotet... Tok utfordringa di, men vær glad for at eg tenkte på dokke og sparte dokke for det værste rotet! God helg:0)

Lene sa...

Neimen heeeeei :)

Nå var jeg helt sikker på du var ute på vift ;)) Men det er jo egentlig sant - bare oppskrytt med en mann som skal blande seg inn i alt mulig ;) Heldigvis finnes det unntak - og jeg tror minsanten jeg er gift men verdens snilleste og mest tålmodige :) Nytter ikke å lure han, gitt. Men han blir jo heller aldri sinna - så kanskje ikke noe poeng :)

Koser oss med Norske tallenter på tvn i kveld. Moro. Men ittno i glasset, da. Min mann skal hente yngstejenta i bursdag kl tolv i natt, så da så. Mor kunne jo selvfølgelig tatt noe - men i sympati med han..... hehe :) Kvelden er ennå ung :)

Kos deg masse du og, søss :) Og ta en liten skål for meg og :)

Goood klem :)

christinasinteriør sa...

Hei! Takk for hyggelig kommentar! Masse fine "bester" her. Er litt glad for at dette best og pest kom opp! Trodde jeg nesten vare alene med pest jeg! Hi hi! Skal vel være litt av alt!
Nydelige roser!
Ha ei fin helg!

mali-mo sa...

Litt kaos er det hos alle, det er jeg helt sikker på! Egentlig litt deilig og befriende å se at andre har ting som ikke er helt strøkne de også!

BEST'ene dine var kjempefine syns jeg. Så kjekt å ha møbler som bestefaren din har laget da, det er jo helt fantastisk. En blir så glad i ting som har historie og hører til på en måte. Det syns iallfall jeg. kjempefine ting du viste!

Anita sa...

Blir sp glad jeg av å se at andres medalje også har en bakside!! Digger pest og best(",)! Nå skal jeg i dusjen og etter på er det loppis! HA en strålende helg! Klem!

MeyBiMe sa...

Her er en liten trøst til deg....
Mitt arb. bord...er mye værre enn ditt!!!!
Der ser du overhodet ikke noe av bordplaten i det hele tatt!!!
Bare rot og oppbevaring!!!
Ha en fortryllende helg :-)

prinsessa1976 sa...

Ønsker deg en fin fin lørdag. Å en fin fin lørdag er en perfekt dag til å rydde hobbyrom....og få en ny best. Klem fra Elin:O)

Lene sa...

Hei på deg en søndags formiddag.

Joooda - her ble det hjemmekos med tv- og dvder i går. Egentlig sto storkallas på menyen, men formen tilsa absolutt ikke det. Nakken min slår seg vrang iblandt - og itillegg har vi ei lita tulle som har vært her og delt litt streptokokker med seg. Ikke fullt utslag hos oss, men host og hark og småvonde halser. Vi fant ut at det da var bedre å holde seg hjemme. Til og med bloggen fikk seg en hviledag ;)

Og i dag.?? Mja... fortsetter å ta det kuli her, tenker jeg. Ingen sol som lokker ut og gir dårlig samvittighet for slaraffenlivet, hihi :) Og så har jeg en film jeg sovna fra i går som må sees ferdig.

Og du har allerede tatt på deg turskoa, tenker jeg - står klar med kameraet hengende rundt halsen??

Kos deg masse, iallefall :)

God klem herfra :)

Atelier-Thalia sa...

Nydelige stoler og bord... Elsker ting med sjel jeg. Da spesielt noe nært som fam. har hatt mye glede av, og som bringer fram minner. Koppene og duken var også flotte! Må bare få sagt at det er utrolig deilig og se at vi ikke er perfekte noen av oss... at denne runden med "best og pest" gjør oss mere menneskelige inne her i bloggverdenen;))
Ha en deilig søndag!
Masse gode hilsener fra Atelieret:)

Anne-Berit sa...

Syns ikke den pesten din var så gal jeg,så hvis det var alt,så har du ingenting å være flau over.Syns derimot du hadde "mye" best.Ting som har litt historie ved seg,sånn som din fine spisestue,duken din mor har sydd,og de fine koppene hun har hatt,skålen etter din bestemor,sånne ting er virkelig verdt å bli kalt best.Uvurderlige ting som du er glad i.Kan noe være mer "best"enn det? Neppe...